Jarlsberg Arena

Skrevet av Buskerud Travforbund og Vestfold Travforbund,  03.05.2021
Artikkelbilde

Vestfold Travforbund og Buskerud Travforbund går sammen om å etablere «Jarlsberg Arena». Et bærekraftig travsportsanlegg i et nasjonalt perspektiv. Et anlegg som ingen har sett maken til. 

Travsporten i Buskerud og Vestfold samler kreftene og vil utvikle dagens Jarlsberg Travbane til et felles anlegg for trav i regionen. Nedleggelsen av Drammen Travbane gjør dette mulig.

Jarlsberg Arena AS etableres med et 50/50 eierskap mellom Buskerud Travforbund og Vestfold Travforbund. Dette gjøres ved at dagens Jarlsberg, med tilhørende selskap, inngår i Jarlsberg Arena. Forretningsdelen i Buskerud Travforbund går inn i selskapet gjennom en rettet emisjon med tilsvarende verdier.

Jarlsberg Næringspark videreutvikles på dagens publikumsområde. Aktiv eiendomsutvikling og eiendomsforvaltning skal sikre bærekraftig drift av travbanen og tilføre betydelige overføringer til hesteeier premier.

Publikumsbygget «Fønix» er plassert på indrebane og skal gi publikum og aktive en unik opplevelse med det råeste av multimedia teknologi, kombinert med nærhet til de aktive med hesten i sentrum. Fønix blir en attraksjon for Tønsberg i seg selv og i tillegg perfekt for andre store kulturarrangementer - både innendørs og utendørs.

Hesten skal være vår viktigste gjest. «Hesteringen» skal rustes opp og tilby de aktive, trygge og gode oppstallings- og treningsforhold. Vi bygger egen ponnistall med fokus på rekruttering. I stallområdet tilrettelegges det også for en topp moderne dyreklinikk med smådyr og hester i separate avdelinger.

Hvorfor velger vi å utvikle Jarlsberg? 
Banen ligger i et stort og tradisjonsrikt distrikt for trening og oppdrett av hest. Beliggenheten er idyllisk og sentral i Vestfold, og samtidig nært til Buskerud. En rask og funksjonell infrastruktur med nye E18 nord-sør gir «Jarlsberg Arena» god tilgang til løpshester fra både Norge og utlandet.

Sporten
Jarlsberg Arena skal videreutvikles som 1000 meters bane der det også i fremtiden kan settes verdens rekorder. Grand Prix Travet i juli skal bestå og fortsatt samle alle travsportsentusiaster med Ulf Thoresen Grand International som høydepunkt.Som travsportsanlegg finner du ikke maken i Norge – ja i hele Europa!

Se video Jarlsberg Arena her

For mer informasjon: 

Gunnar Flåten 
Tlf: 905 51 910 
Styreleder Vestfold Travforbund 

Endre Storhaug 
Tlf: 922 53 318
Styreleder Buskerud Travforbund 

Prosjektet legges frem for årsmøtene i begge travforbund i juni 2021 for endelig beslutning.