Stor dag for Dag-Sveinung Dalen

Skrevet av Norsk Trav,  26.06.2021
Artikkelbilde
En av sportens mest dedikerte utøvere oppnådde lørdag en ny milepæl i sin travkarriere. Årets norgesmester for profesjonelle travkusker heter Dag-Sveinung Dalen - her flankert av Hans Chr. Holm og Eirik Høitomt (Foto: Hesteguiden.com)

Bursdagsbarnet Dag-Sveinung Dalen hadde lørdag en av sine største dager på travbanen. Dette med seier både i Tamin Sandys Æresløp og som nybakt norgesmester for kusker

Årets norgesmesterskap for profesjonelle kusker gikk i år over 4 løp og det var samtidig det siste NM'et med Leangen som arrangørbane. Dag-Sveinung Dalen som gikk inn i årets NM som fjorårets landschampion og også championkusk på Leangen i 2020, tok i dag sitt foreløpig første norgesmesterskap for travkusker. Seieren med Hauk Viktor i det 1.NM-løpet la grunnlaget for NM-tittelen og deretter så samlet Dalen jevnt og trutt med poeng i mesterskapet.

NM-grossist Hans Christian Holm dukket som vanlig opp helt i toppen i sammendraget også i år. Dag-Sveinung Dalen samlet totalt 47 sammenlagtpoeng mens Hans Christian Holm fikk 44 poeng. Eirik Høitomt besatte 3.plassen i mesterskapet med 42 poeng.

Et mesterskap som ble avviklet uten en eneste bot knyttet til NM-løpene.

Vi gratulerer Dag-Sveinung Dalen med sitt første Norgesmesterskap.

Fullstendig resultatliste i årets NM er som følger:

Plass Navn Totalt
1 Dag-Sveinung Dalen 47
2 Hans Chr. Holm 44
3 Eirik Høitomt 42
4 Erlend Rennesvik 41
5 Per Oleg Midtfjeld 38
6 Åsbjørn Tengsareid 33
6 Frode Hamre 33
8 Morten Carlsen 29
9 Lars Anvar Kolle 26
9 Vidar Hop 26
11 Gunnar Austevoll 25
12 Tom Erik Solberg 24