Kommende løpsdager

Skrevet av Norsk Trav,  03.06.2021
Artikkelbilde

Det har vært noen usikkerhetsmomenter knyttet til løpsdagene i slutten av neste uke. Nå er avgjørende avklaringer foretatt og planen lagt for hvilke baner som avvikler løp og løpsdager.

Klosterskogen har stått stille en stund siden Skien har vært underlagt tiltaksnivå 5b. Disse tiltakene er nå opphevet, og løpene på Klosterskogen torsdag 10. juni vil dermed gå som planlagt.

I Kristiansand gjelder de lokale tiltakene til og med søndag 13. juni. Det betyr at løpsdagen fredag 11. juni ikke kan avvikles som planlagt. Isteden vil det denne dagen etableres en ny løpsdag på Jarlsberg Travbane med bortimot tilsvarende proposisjoner.

Følgende proposisjonsjusteringer gjøres i perioden:

Jarlsberg 11/6: Proposisjon 6 endres til høyest 100 000 + hester  for rekord 1.16.0 og dårligere.

Jarlsberg 14/6: Ny proposisjon ! Proposisjon 4; varmblods 2100 meter høyest 65 000  - DATOLØP. Premieskala som for de andre løpene samme løpsdag.

Momarken 16/6: Proposisjon 6 endres til høyest 110 000

Først over helgen vet vi om den lokale forskriften som påvirker muligheten til at amatører kan delta i løpsbanen på Jarlsberg blir forlenget eller ikke. Dersom den blir forlenget vil ikke det utskrevne montéløpet gjennomføres. Vi gjør oppmerksom på at det nå er muligheter for at amatørkusker og ryttere kan meldes til løpene på Jarlsberg, men at dette vil måtte endres dersom forskriften videreføres.

Innmelding til løpene fredag 11. juni er utsatt til tirsdag 8. juni. Videre er innmelding for løpene på Bjerke lørdag 12. og søndag 13. juni utsatt til mandag 7. juni.

I Trondheim gjelder tiltaksnivå 5b i første omgang til og med 8. juni. På den bakgrunn utsettes innmeldingsfristen til løpene mandag 14. juni til torsdag 10. juni.