Forbereder sko- og sulkyinformasjon

Skrevet av Norsk Trav,  02.06.2021
Artikkelbilde
Elegante Beak's Lively vant gårsdagens kval i hoppedivisjonen på Bjerke. Skoløs foran, sko bak og amerikanervogn var riktig utstyrsinformasjon for denne hesten(Foto: Hesteguiden.com)

Norsk Rikstoto og DNT/Norsk Trav er nå i gang med forberedelsene for å kunne gi spillerne sko- og sulkyinformasjon fra norske løp.

 

Skoinformasjon har vært informasjon som spillere i mange av de større travnasjonene har hatt tilgang til i mange år. Men også norske trenere har gjennom de siste årene blitt vant til å dele skoinformasjon til enkelte internasjonale omganger. I de siste årene har man i Sverige også kunnet tilby informasjon om hvilken type sulky hestens konkurrerer med. Etter hvert har man kommet til å definere sulkyene i kun to kategorier - enten amerikanervogn eller vanlig sulky. Når det gjelder skoinformasjon vil det kun være spørsmål om hesten går med eller uten sko på framben, bakben eller alle fire ben. Ikke hvilke typer sko som benyttes. I Norge vil sko- og sulkyinformasjon innføres samtidig.

Hos DNT jobbes det med å få på plass et regelverk, mens Rikstotos IT-avdeling er i gang med å utvikle de tekniske løsningene. Når løsningen er klar skal sko- og sulkyinformasjon registreres i forbindelse med innmelding av hestene til løp. Det vil også bli mulig for hestens trener å endre informasjonen helt frem til en gitt frist i forkant av at løpsdagen tar til.

Mer informasjon om regelverk og praktisk gjennomføring vil komme etter hvert. Tidspunkt for når prosjektet skal publiseres er ennå ikke klart. Norsk Trav har dog begynt å registrere informasjon slik at noe historikk skal være tilgjengelig for Rikstotos kunder ved publisering.