Oppdatert: Avlshingster i Synergi-serien

Skrevet av Norsk Trav,  30.04.2021
Artikkelbilde

 «Synergi-serien» ble iverksatt i april. Påmelding av avlshingstene pågår fortsatt og en oppdatert liste over påmeldte hingster finner man her.

Håpet er at «Synergi-serien» skal skape positive ringvirkninger for alle involverte aktører i norsk travsport. DNT-styret har vedtatt å være med på dugnaden, både økonomisk og administrativt.

Av alle involverte aktører i travsporten, er hesteeieren den viktigste. Mange hesteeiere er drevet av drømmen om høye pengepremier og laurbær i kombinasjon med gode sportslige opplevelser. Håpet er at Synergi-serien som er en løpsserie med fem løp for hver rase med kr. 100.000 i førstepremie fordelt utover hele treårssesongen, ytterligere vil øke motivasjonen for å kjøpe norskfødte unghester.

Målet er at dette initiativet skal stimulere alle ledd i hestenæringen; øke antall bedekninger, bedre oppdretternes forutsetninger for å få solgt sine avkom  - samt potensielt øke inntjeningen til eierne av unghestene.

«En for alle og alle for en»

Det er med dette tiltaket opprettet en dugnad der de fleste av travsportens aktører deltar med litt hver. Hingsteeieren gir 500 kroner for hvert fødte føll til en felles pott. Det samme gjør hingsteholderen. Oppdretteren må også bidra med 500 kroner per fødte føll. Trenere og kusker må innen en viss dato (f.eks. 1. februar 2025) betale inn 500,- hver dersom de skal kunne melde/kjøre en eller flere treåringer i disse løpene. Til sammen skal dette bidra til at det kan arrangeres minst fem løp for hver rase med en førstepremie på 100.000 kroner. Vi håper og tror at alle hingsteeiere, hingsteholdere og oppdrettere ønsker å være med på denne dugnaden.

Proposisjoner

Alle løp i Synergi-serien er forbeholdt kaldblodshester og norskfødte varmblodshester født 2022. Tre av løpene er for åpen klasse, og to løp er forbeholdt hopper. Løpene skal arrangeres som likestartsløp over mellomdistanse - uten grunnlagsbegrensning.

Finansiering

DNT vil bidra med en grunnfinansiering tilsvarende premiene i unghestserie løp. Resten vil finansieres av hingsteeiere, hingsteholdere, oppdrettere, trenere og kusker. Det forsøkes også å finne en sponsor til disse løpene.

Påmelding hingster

Første trinn er at avlshingstene må meldes på dugnaden. Innmeldingen av disse er nå igangsatt og hingsteholdere til hingster det er løst bedekningstillatelse for, skal ha blitt kontaktet denne uken. Hingsteholdere som ikke har blitt kontaktet kan sende beskjed til pia.ronning@rikstoto.no – så vil hingstene bli registrert. Hingster som ennå ikke har løst sin bedekningstillatelse for 2021 må sende inn dette søknadsskjemaet:

http://www.travsport.no/Global/www.travsport.no/Administrasjonen/S%c3%b8knad%20bedekningstillatelse%202021.pdf

Liste over påmedte hingster

Liste over påmeldte hingster vil oppdateres fortløpende, og er og finne under menyen for avl og registrering – videre finner du Synergi-serien i menyen til høyre på siden.

Her er listen over hingster som er påmeldt så langt.