Oppdrettere hedres

Skrevet av Norsk Trav,  14.07.2021
Artikkelbilde
Gustav Larsen hadde et utrolig år som oppdretter i 2020. Foto: hesteguiden.com

Norsk oppdrett har feiret store triumfer de seneste årene. I de kommende ukene vil DNT hedre noen av våre fremste oppdrettere både på varmblods- og kaldblodssiden. 

Korona-stengte baner har inntil nå begrenset mulighetene om å dele ut Oppdretterbragden 2019 og 2020. Når banene nå åpner igjen er tiden inne.

2020 var et meget spesielt år med norskfødt vinner i Elitloppet gjennom Per Erik Hagen-oppdrettede Cokstile samtidlig som Gustav Larsen opplevde at hans hester vant dobbelt i både det norske og svenske Derby. Prisen for 2020 går derfor til to oppdrettere. 

Det er avlskomiteen i DNT som bestemmer hvem som skal få utmerkelsen. Under følger deres begrunnelse: 

"Oppdretterbragden for 2019  ble tildelt en oppdretter som har utmerket seg i meldingsåret med oppdrett som har prestert ekstraordinært. Årets oppdretterbragd ble tildelt Ingar Hagen med en fantastisk annenplass til Looking Superb i Prix d’Amerique, 4-åringen Noble Superb som var tredje i Norsk Travderby og tjente over 1,2 mill. kroner og nesten 6,5 mill. innkjørt på 115 starter på hele sitt oppdrett i 2019".

"Oppdretterbragden for 2020 tildeles Gustav Larsen og Per Erik Hagen. Begge står bak helt spesielt svært sterke oppdretterprestasjoner (dobbeltseier i både norsk og svensk travderby og seier i Elitloppet). Avlskomiteen fant begge prestasjonene så gode og likeverdige at det ikke var mulig å skille den ene fra den andre. Avlskomiteen kom derfor til at Oppdretterbragden 2020 tildeles to oppdrettere. Det understrekes at dette er helt unntaksvis, og at det ikke innebærer endring av retningslinjene for fremtidige tildelinger."

Gustav Larsen er invitert til Sørlandet for å motta sin pris under NM-dagen på banen 24. juli, mens Ingar Hagen og Per Erik Hagen er invitert til Biri for å motta sine priser 31. juli.