Norsk dominans på Dannero

Skrevet av Norsk Trav,  25.07.2021
Artikkelbilde
Billedskjønne Brenne Odin vant oppskriftsmessig sitt kval til Svenskt Kallblodskriterium. I finalen må hesten bokstavelig talt bekjenne sin farve for der kunne holde unna for trener Øystein Tjomslands 7-hesters armada.(Foto: Hesteguiden.com)

Under søndagen har det vært avviklet kval til Svenskt Kallblodskriterium samt Kriteriestoet på Dannero Travbana. Den norske delegasjonen gjorde seg som ventet sterkt gjeldende.

Totalt ble det på Dannero Arena kjørt 6 kval, 3 til Kriteriestoet og 3 til det Svenskt Kallblodskriterium. 4 hester gikk videre til finalene fra hver av kvalifiseringsløpene.

Det første kvalet i Kriteriestoet endte med svensk seier når Jan Olov Persson ledet hele veien med en av forhåndsfavorittene til Kriteriestoet, Smedheim Solan-datteren Dunungen. Deretter fulgte de norsktrente hestene i tur og orden. Nordsjø Anna ble sterk toer for sin trener og kusk Øystein Tjomsland, stallvenninnen og debutanten Sangviks Ballerina spurtet fint til tredje mens Helma sikret stallen til Jan Roar Mjølnerød den siste finalebilletten fra dette kvalet som 4. i mål. 3 av 3 mulige av de norsktrente hestene videre til finalen fra dette kvalet.

Det andre kvalet til Kriteriestoet bestod stort sett av svenske interesser samt norsktrente Tangen Tone - Tom Erik Solberg sikret den Øystein Tjomsland-trente hoppen finalebillett gjennom en kontrollert 3.plass.Verdt å nevne er at 2.hesten i mål i dette kvalet også trenes av Tjomsland i form av svenskfødte Tekno Jerva.

Det tredje og siste kvalet til Kriteriestoet ble vunnet av Bato Tösen og med det ble alle de 3 kvalene til Kriteriestoet vunnet av svensktrente hester. Men også her gikk alle startende norsktrente hester til finalen. Tjomsland-trente Sjø Perla med treneren selv i sulkyen fullførte sterkt til 2.etter utvendig løp, mens Østby Saga ble 3. på avstand for trener og kusk Jan Roar Mjølnerød.

Det første kvalet til Svenskt Kallblodskriterium gikk oppskriftsmessig til ubeseirede Brenne Odin. Dette var hestens 6.seier på 6 forsøk, Åsbjørn Tengsareid kusket til sikker seier og Jens Kristian Brenne trener. Norskfødte Mjølner Malvin var sterk toer mens Holter Odin og Ksar, begge trent av Øystein Tjomsland - tok de 2 siste finaleplassene. Holter Odin lite brukt i løpet som treer mens Ksar ble firer på avstand.Vinnertiden ble skrevet til 1.27,8 over 2140 meter med autostart.

Det andre kvalet til Svenskt Kallblodskriterium ble fullstendig dominert av Øystein Tjomsland. Han satt selv opp bak den fullstendige overlegne vinneren Tangen Ove, deretter fulgte stallhesten Trø Kasper kjørt av Åsbjørn Tengsareid. For å gjøre Tjomsland-dominansen enda sterkere så kvalet den svenskfødte Tekno Odin-sønnen Tim B. inn som tredje. Siste finaleplassen gikk til Tjomsland-stallens Troll Sterk Odin. 3 av 3 til finalen for Tjomsland her altså. Vinnertiden ble skrevet til 1.26,7 over 2140 med autostart

Det siste kvalet til Svenskt Kallblodskriterium fikk også en knallsterk og overlegen vinner i form av Øystein Tjomsland-trente Tangen Minto. Tom Erik Solberg var tømmefører, med til finalen fra Tjomsland-stallen ble også Smedheim Braut som Åsbjørn Tengsareid understøttet til 4.plass.Vinnertiden ble skrevet til 1.26,4 over 2140 meter med autostart

Total ble det kvalet inn 7 norsktrente finalehester i Kriteriestoet og 8 norsktrente finalehester til Svenskt Kallblodskriterium.

Finalene i Kriteriestoet og Svenskt Kallblodskriterum går av stabelen på Dannerotravet søndag 8.august med henholdsvis 350 000 og 600 000 SEK til vinnerne.