Flotte kvalifiseringer på Biri

16.07.2021
Artikkelbilde
Creek's Nu Love er en av de foreløpige årgangstoppene i 2018-årgangen. Foto: hesteguiden.com

Etter at hestene i Prinsesse Märthas pokalløp i to år er plukket ut basert på storløpsrangeringen, er ordningen med kvalifiseringsløp tilbake i år. Oppslutningen om løpet er bedret.   

I 2018 stilte 13 (åpen klasse) og 18 (hoppeavdelingen) til start i kvalifiseringene til "Märtha-løpene". Tallene i år er 21 og 23. Prosentvis er det altså snakk om et løft på 40 prosent. 

I hoppeavdelingen kan det ligge an til et oppgjør mellom hester fra flere deler av landet. Trønderske Creek's Nu Love tok seg av Tamin Sandys æresløp på hjemmebanen, mens Golden Eye S.F. har imponert i grunnlagsløp hjemme i Bergen. Sistnevnte hemmes av sporet i kvalifiseringen, og må dessuten bryne seg på Readyforwine som har tre seirer og en tredjeplass fra Hans Petter Tholfsens minneløp på merittlisten så langt. 

Thai Jersey er den av hestene i den åpne klassen med høyest grunnlag gjennom sin annenplass i Hans Petter Tholfsens minneløp. Han må bryne seg på blant andre Klaas B.R. i sin kvalifisering. 

Calhoun står med høyest grunnlag i den andre kvalifiseringen gjennom annenplassen i Auksjonsløpet. Han møter blant andre Gundersen-duoen Janko S. og Amazing Justice

Sportrekning i finalen skjer etter loddtrekning mellom vinnerne, deretter loddtrekning mellom toerne osv.

Kvalifiseringene kjøres mandag.