Vest ble best - Søndre Jerkeld mester

Skrevet av Norsk Trav,  24.07.2021
Artikkelbilde
Familiehesten Søndre Jerkeld tok i dag en meget sterk seier i årets norgesmesterskap for kaldblodshester. (Foto: Hesteguiden.com)

Søndre Jerkeld har litt etter litt vokst seg inn i den norske kaldblodseliten og kunne i dag krones som fortjent norsk mester etter sølv og bronse i de 2 foregående norgesmesterskapene.

Søndre Jerkeld var ingen utpreget ungheststjerne, men har siden gått gradene og utviklet seg i takt med grunnlaget sitt og har de siste årene etablert seg som en del av den norske kaldblodseliten. Både gjennom flere andre storløpsseire og tidligere års NM-prestasjoner så var hesten i år en av forhåndsfavorittene. Med dagens NM-seieren ble hesten også dobbelt-millionær

Kusk Pål Buer kjørte et prikkfritt og veloverveid løp og kunne med kontrollert margin lose den hvite Mørtvedt Jerkeld-hingsten inn til seier. Tetløpende Troll Solen forsvarte seg tappert og fullførte til en sterk 2.plass. Trønderen Pave Faks tok på seg drajobben i 2.spor og fullførte heroisk til den siste pallplassen.

Søndre Jerkeld eies av Jan-Eirik Bergesen som står bak Stall Søndre og pappa Birger Jan Bergesen i Stall Sondre er oppdretter. Vinnertiden ble skrevet til 1.22.6 over 2609 meter og seierssjekken var verdt kr. 200 000,-