Tre norske hester i PDA

Skrevet av Marius Lundstein,  29.01.2021
Artikkelbilde
Looking Superb tok en historisk andreplass i PDA 2019, og nå prøver hingsten seg på nytt i det prestisjetunge løpet. Her er Looking Superb sammen med sine eiere - Ann Kristin og Kolbjørn Selmer. Foto: Eirik Stenhaug

For første gang i historien stiller tre norske hester til start i et av verdens aller tøffeste travløp; Grand Prix d´Amerique.

Førstkommende søndag kl. 15.15 går Grand Prix d`Amerique 2021 på Vincennes i Paris. Se en omvisning av banen her. Totalt stiller 18 hester til start i det presitasjetunge løpet som går over 2700 meter, der førstepremien er på hele 450 000 euro. Prix d´Amerique regnes for å være et av verdens alle tøffeste travløp, og i normale tider tar om lag 30 000 mennesker turen til Vincennes for å være vitne til løpet. Koronapandemien setter sin demper på publikumsfesten i år, men det sportslige utgangspunktet er som alltid av ypperste kvalitet når årets store travfest i Frankrike avholdes.

For første gang i historien stiller tre norskeide hester til start i Prix d´Amerique. Moni Viking var Norges beste hest i 2020 og nå står han ovenfor sin livs største oppgave. Den røde hingsten stiller på startstreken med startnummer 5 og skal kjøres av Matthieu Abrivard. Moni Viking kommer fra Trøndelag, og er eid og oppdrettet av Jan Lyng.
Fra Trøndelag kommer også Looking Superb. Hesten som er eid av Kolbjørn og Ann Kristin Selmer, og oppdrettet av Ingar Hagen, tok en historisk andreplass i 2019-utgaven av løpet. Aldri før hadde en norsk hest havnet så høyt opp på pallplassen. Sammen med kusk Francois Lagadeuc og startnummer 7 prøver hingsten seg på nytt i løpet.

Den hardtsatsende hesteeieren Eirik Djuve har nå nådd en ytterligere milepæl med sin satsning på travsport. Djuve er eier av den tredje norske hesten som stiller til start - Valokaja Hindø. Valokaja Hindø skal kjøres av Nicolas Bazire og ekvipasjen stiller med startnummer 10.

Se hele startlisten til Prix d´Amerique her.

Følg Prix d´Amerique via RD eller Nettavisen

Du skal følge Prix d´Amerique direkte på Rikstoto Direkte sammen med Frode Marti, Ola Slåtsveen og Anders Mikkelborg som vil sitte i studio denne dagen. Sendingen starter kl. 12.15 og den vil også være tilgjengelig via Nettavisen.

 

Det Norske Travselskap krysser fingrene for våre norske håp og ønsker alle lykke til!