Aktivitet for barn og unge

Skrevet av Marius Lundstein,  21.01.2021
Artikkelbilde
Foto: Hesteguiden.com

Koronapandemiens restriksjoner har medført et lavere aktivitetstilbud for barn og unge i travsporten. DNT vil nå gå i samarbeid med travforbundene for å øke tilbudet med fritidsaktiviteter i ponnitravet.

Ponnitravet er et av tilbudene travsporten har for barn og unge i Norge. Etter at koronapandemien kom har både den organiserte sporten rundt ponnitravet, samt de frivillige aktivitetene som er knyttet til den vært vanskelig å gjennomføre. Det er fortsatt strenge tiltak for smittevern i Norge, og regjeringen meddelte denne uken at de i stor grad viderefører de strenge smittevernstiltakene for å stoppe en ny bølge av koronasmitte. De letter imidlertid opp på tiltak for fritidsaktiviteter for barn og ungdom, med råd om at kamper, cuper og stevner fortsatt bør utsettes. Les regjeringens pressemelding her.

DNTs undersøkelser og tilbakemeldinger fra organisasjonen viser at det er lav aktivitet for barn og ungdom i travsporten om dagen. DNT vil derfor gå i samarbeid med travforbundene for å med å komme raskt i gang med å arrangere registrerte premieløp for ponni utenom totalisatorløpene, og så snart nasjonale og lokale myndigheter tillater denne formen for aktivitet.   

Aktiviteten vil bli vurdert de nærmeste dagene, og det vil komme informasjon på www.ponnitravet.no straks det er klart.

Har du spørsmål om fritidsaktiviteter for barn og unge i travsporten? Ta kontakt med oss på post@travsport.no.