Lansering av posisjoneringssystemet i kveld

13.01.2021
Artikkelbilde
Posisjoneringsverktøy. Foto: Skjermklipp

I forbindelse med V86-omgangen på Bjerke i kveld lanseres også posisjoneringsgrafikken på tv-bildene fra løpene.

Bjerke er for første gang vertskap for løp som skal inngå i V86-spillet i kveld. Dette innebærer at fire av spilleformens åtte løp arrangeres på Bjerke, mens de fire øvrige avvikles på Solvalla travbane i Stockholm. Løpene i V86-spillet vil avvikles vekselsvis på Bjerke og Solvalla. I spilleformen kjøres løpene med 12 minutters mellomrom, noe som medfører at det vil være 24 minutter mellom disse løpene på Bjerke i kveld.

I forbindelse med V86-spillet vil også posisjoneringsgrafikken være synlig på tv-bildene fra løpene. Dette systemet har vært testet ut over tid med mål om lansering i kveld. Målsettingen med posisjoneringsgrafikken er å gi Rikstotos kunder en bedre brukeropplevelse gjennom å bidra til at det skal være enklere å orientere seg om hvor de ulike hestene er plassert i feltet.

Det er ønskelig at posisjoneringsgrafikken skal være synlig på alle løpsdager som avvikles på Bjerke fremover, noe som betyr at samtlige hester som skal delta i løp på Bjerke vil bli påmontert en GPS-tracker på nummerskiltet i forkant av løpet.