Unionskampen på Momarken 20. mars

Skrevet av Norsk Trav,  19.02.2021
Artikkelbilde
Lørdag 20.mars er det igjen klart for Unionskampen - i 2020 ble denne løpsdagen avlyst på grunn av koronaens inntog, i 2021 vil løpsdagen mest trolig bli en "hel-norsk" løpsdag.

Lørdag 20. mars avholdes Unionskampen på Momarken. Innreisekarantene vanskeliggjør svensk deltakelse dette året og ATG/ST har derfor besluttet at det avvikles en egen V75-omgang i Sverige samme dag.

I fjor høst strammet myndighetene inn karantenebestemmelsene ved grensepassering i Covid-19-forskriften. Bestemmelsene er ytterligere strammet inn senere. Dette har vanskeliggjort svensk deltakelse i norske løp i lengre tid nå. I øyeblikket er det lite som tyder på situasjonen knyttet til utfordringene i forhold til grensepasseringer er endret innen 20. mars, og på den bakgrunn har Svensk Travsport besluttet å etablere en ny løpsdag på Mantorp samme dag der ATG kan tilby sine kunder en svensk V75-omgang.

Unionskampen vil bli gjennomført som planlagt. Det vil ikke bli noen endringer i proposisjoner, premier eller starttider for denne løpsdagen. Flere av løpene på Momarken inngår i det svenske divisjonssystemet, STL. Løpene vil beholde sin status, og norsktrente hester har dermed gode sjanser til å være med i kampen om finalebilletter til den populære finaleomgangen som avvikles under Elitloppshelgen på Solvalla den siste helgen i mai.

Vi minner norske hesteeiere og trenere om det gode premienivået det er i løpene på Momarken lørdag 20. mars.

Her finner du proposisjonene til løpsdagen på Momarken