Mønstringsløp

Skrevet av Svein Morten Buer ,  26.02.2021
Artikkelbilde
Foto: Hesteguiden.com

Styret i Det Norske Travselskap har vedtatt nytt regelverk til mønstringsløp for hester født 2019. Revideringen av regelverket er gjort etter en evaluering av dagens ordning.

Hovedmomenter i det foreslåtte regelverket er som følger:

  • Mønstringsløp avlegges som 2-åring i perioden fra og med 1. mai til og med 31. desember. Hver hest har inntil to forsøk, men får godtgjørelse kun for ett løp. Varmblodshester må gå mellom 1.24,0 og 1.35,0. Kaldblodshester må gå mellom 1.45,0 og 2.10,0.
  • For varmblodshester utbetales det godtgjørelse for godkjent prøveløp dersom dette er gjort innen 30. juni det året hesten er 3 år. For kaldblodshester utbetales det godtgjørelse for godkjent prøveløp dersom dette er gjort innen utgangen av året det året hesten er 3 år.
  • For varmblodshester utbetales det godtgjørelse for første godkjente prestasjon i totalisatorløp dersom dette er gjort innen 30. juni det året hesten er 4 år. For kaldblodshester utbetales det godtgjørelse for første godkjente prestasjon i totalisatorløp dersom dette er gjort innen utgangen av året det året hesten er 4 år.

Godtgjørelse i de ulike trinn er ikke avhengig av at det forrige trinnet er oppnådd, men hvert trinn må gjennomføres om man skal få full uttelling. Dersom prøveløp gjennomføres før mønstringsløpet, vil det ikke utbetales godtgjørelse for godkjent mønstringsløp.

Det er budsjettert 9 mill. kr til ordningen for 2019-årgangen.