Løpsbulletinen for mars og april er klar

Skrevet av Norsk Trav AS,  07.02.2021
Artikkelbilde
Unionstravet på Momarken i mars måned er en av de større begivenhetene knyttet til den neste løpsbulletinen. Dagsaktuelle Floris Baldwin var en av vinnerne denne løpsdagen i 2019(Foto:Hesteguiden.com)

Løpsbulletinen for mars og april er nå klar for trykk og distribueres i løpet av den kommende uken. Nettutgaven finner man vedlagt i denne saken og løpsdagskalenderen oppdateres innen 15.februar.

En løpsbulletin som gir grunn til optimisme

Løpsbulletinen for mars og april er endelig klar, og vi håper den vil bidra til å skape litt optimisme i en fortsatt utfordrende periode. Fra sentralt hold er det lagt opp til en viss premieforhøyelse, og når flere baner i tillegg kommer med noe egenfinansiering - blir det en del mer å kjøre om.

Denne løpsbulletinen inneholder en del av senvinterens og vårens storløpsdager. Selv om det i skrivende stund kjennes svært usikkert når man igjen kan åpne for publikum og avvikle travkjøringer uten restriksjoner, så er det lov til å begynne og glede seg til storløpssesongen. Unionskampen på Momarken avvikles lørdag 20. mars. Om det blir med svensk deltakelse er fortsatt usikkert, men vi har planlagt å kjøre som «normalt». Det betyr gode premier, og kamp om finaleplasser i de svenske STL-løpene. Løpene som går på Momarken er kvalifiseringsløp til finaleomgangen som går på Solvalla under Elitloppshelga. Er det lov til å håpe på at ting ser litt lysere ut når vi har kommet til den siste helga i mai?! Ta en ekstra titt på proposisjonene på Momarken – dette er en dag med ekstra mye i premiepotten.

I likhet med Momarkens Unionskamp ble også Klosterskogens Påsketrav avlyst i fjor da det var full kjørestopp under første del av koronapandemien. Noen stor publikumsfest er det neppe klart for den første helga i april i år heller, men nok en gang legges det opp til stor sport på den intime 800-meters ovalen i Skien. Kaldblodsklassikerne HM Kongens Pokalløp og Jacob Meyers Pokalløp røk også ut under fjorårets kjørestopp. Den siste helga i april er årets utgave av de tradisjonsrike løpene terminfestet.

I april dukker også de første Unghest-serieløpene opp. Det er lagt opp til en økning i premierammen for disse løpene sammenlignet med i fjor. Fortsatt kjøres det med en bred premiefordeling med åtte faste premier, og gode premier til alle premierte. Førstepremien i disse løpene heves til kr 30.000 pr. løp, og det legges opp til flere løp enn i 2020. Den endelige terminlisten for DNTs Unghestserie vil være klar til 1. mars. I tillegg til DNTsUnghestserie er det også skrevet ytterligere noen 3-årsløp med gode premier og breddepremieringsprofil.

Antallet løp for ferske hester økes, og antallet løp som kjøres med breddepremiering økes. Nå legges det opp til å kjøre med breddepremiering i flere løp enn tidligere. Breddepremiering blir det i løp for de laveste grunnlagene for begge raser, samt i poengjakter og breddeløpene. Samtidig er breddepremieringsprofilen noe endret fra at det kjøres om faste premier til at det legges opp til en bredere premieskala enn tidligere, men stor sett alltid påvirket av antall startende hester. Den nye breddepremieringsprofilen ser ut som følger;

9 eller færre startende – 6 premier

10-11 startende – 7 premier

12-13 startende – 8 premier

14-15 startende – 9 premier

Koronapandemien har fortsatt ikke sluppet taket, og nå er det utbrudd av muterte virusvarianter som skremmer oss. Stadig flere har etter hvert fått vaksine og vi håper at det bidrar til at man får kontroll over koronasituasjonen. Gjennomføringen av travløp har vært gjort med mange restriksjoner, og vi kan være stolte av måten våre utøvere har taklet disse tiltakene på. Vi krysser fingrene for at vi snart er inne i den siste fasen av koronapandemien, slik at både hele samfunnet og dermed også travsporten igjen kommer tilbake til «normalen».

Tron Gravdal, Sportssjef Norsk Trav As

E-mail: mailto:tron.gravdal@travsport.no

Klikk her for å laste ned løpsbulletinen for mars-april 2021