Den første løpsbulletinen for 2022

04.12.2021
Artikkelbilde
Lars Laumbs Løp er det høyest doterte løpet i januar og februar. På bildet ser vi vinneren av 2014-utgaven av løpet, ikke helt ukjente Ulsrud Tea. I det vi tar fatt på et nytt år så går hun samtidig inn i sitt siste konkurranse-år.(Foto: Hesteguiden)

Løpsbulletinen for vintermånedene januar og februar 2022 er nå sendt i trykken og forventes distribuert til abonnenter og andre faste mottagere i god tid før "julerushet".

Merk:Løpsdagskalenderen for januar måned vil være oppdatert senest søndag 12.desember.

Vinterserien – en nyhet 

På vei inn i årets siste måned jobbes det med detaljer i planleggingen for 2022. Den vedtatte terminlisten inneholder 401 løpsdager. Det er omtrent på det samme nivået det har vært planlagt for de to siste årene. Både i 2020 og 2021 har dog koronapandemien påvirket oss en god del, og oppsummeringen begge årene viser at den del av løpsdagene ikke ble avviklet som planlagt. Håpet er at pandemien ikke vil påvirke oss nevneverdig i 2022.

I første kvartal kommer en nysatsing i form av «Vinterserien V75» og lokale vinterserier på banene Forus/Sørlandet, Leangen og Bergen. «Vinterserien V75» har seks ulike klasser hvor det kjøres kvalifiseringer fra og med 8. januar til og med 22. februar. Alle klassene har finaler på Bjerke lørdag 5. mars, hvor det kjøres om en førstepremie på kr 100.000 i hver finale. 

De lokale seriene har noe lengre varighet. Også her er det delt opp i tre ulike klasser for hver rase. 

Du kan lese mer om både de lokale vinterseriene, og «Vinterserien V75» på side 46 og 47 i løpsbulletinen.

Vi har lagt bak oss en høst med mange fine sportslige høydepunkt. Spesielt hyggelig var det igjen å kunne invitere til internasjonal V75-dag på Bjerke når den tradisjonsrike Axel Jensen-dagen ble avviklet lørdag 13. november. Den magiske rammen, med den spesielle lyssettingen på indre bane og den spektakulære spotlightdefileringen i hovedløpet, var igjen på plass. 

Sportslig ble det en broderlig fordeling av seirene mellom svenske og norske hester, men de største løpene gikk til våre venner i øst. Gunnar Melander hadde tatt turen med sin nye kaldblodsstjerne Månlykke A.M. Ekvipasjen gjorde ingen feil, og tok seg enkelt av det utsatte Jacob Meyer-løpet. Mens Månlykke A.M innfridde som stor favoritt var det en annen Melander som sørget for en skikkelig smell i Axel Jensen-løpet. Stefan «Tarzan» Melander-trente Fire n’Fury spuret som en vind for sin kusk Mats E. Djuse, og overrasket de fleste ved å ta ned samtlige konkurrenter. 

Med brukbar svensk og dansk deltakelse ble interessen mot V75-omgangen god, og både norske og svenske spillere bidro til en solid V75-omsetning. I mars skal Norge igjen være vertskap for en svensk V75-omgang. Da er det Momarken som inviterer til Unionskamp. 

Det nærmer seg tid for summering av 2021, men julemåneden står igjen før alt kan telles opp. Også 2021 fikk sine koronautfordringer, men på det sportslige planet henger norsk-fødte, -eide og -trente hester godt med.  

Til slutt benytter vi anledningen til å ønske alle travvenner en riktig god jul, og et godt nytt år!

Tron Gravdal, Sportssjef Norsk Trav AS

E-mail: tron.gravdal@travsport.no

Klikk her for å laste ned løpsbulletinen for januar-februar 2022

Klikk her for å laste ned oversikt over alle kvalifiserings-og finaleproposisjoner i Vinterserien V75 2022

Les mer om Vinterserien V75 og de lokale vinterseriene her.

Løp i den lokale vinterserien i Bergen

Løp i den lokale vinterserien på Forus og Sørlandet

Løp i den lokale vinterserien i Midt-Norge