Trond Anderssen er død

Skrevet av Tom W. Johannessen og Rolf-Henning Pedersen,  11.08.2021
Artikkelbilde
Trond Anderssen. Foto: Hesteguiden.com

En av Norges mest meritterte travtrenere, Trond Anderssen, er død 59 år gammel etter kort tids sykdom. 

Anderssen har sammen med Kristian Malmin drevet en av Norges største trenerstaller på Bergsund gård i Vestre Ådal. Han var norsk trenerchampion i årene fra 2003 til 2011, og ble valgt til årets trener i 2004 og 2007. Anderssen har trent fram et titalls millionærer. Verdensstjernene Yarrah Boko og Thai Tanic er de to beste. Yarrah Boko tjente over elleve millioner kroner og vant en rekke storløp i både Norge, Sverige og Frankrike.

- Vi har mistet en av våre fremste utøvere. Med sitt gode humør og lune personlighet var Trond Anderssen en fremragende ambassadør for norsk travsport i inn- og utland. Han etterlater seg et stort tomrom som det vil være umulig å tette, sier DNTs generalsekretær Svein Morten Buer.

Anderssen ble rammet av kreft i slutten av mars, men tross sykdommen har stallens suksess fortsatt. Så sent som i slutten av juli vant Miracle Tile NM på Biri. Hickothepooh har vært stallens store stjerne i år og vunnet to Gr. 1-løp, travets Champion League. Hesten var også med i verdens største sprintløp, Elitloppet på Solvalla.