Souloy fremdeles utelukket i nordiske land

Skrevet av Nordiske travforbund,  27.04.2021
Artikkelbilde
Pressemelding fra Det Norske Travselskap, Dansk Travsports Centralforbund, Suomen Hippos og Svensk Travsport

Etter et møte i Nordisk Travkomite 27. april har Danmark, Finland og Sverige bekreftet at dommen mot Fabrice Souloy, avsagt av DNTs Appellkomite 27. november 2017, også vil gjelde i deres respektive land.

Ovenstående betyr at Fabrice Souloy er utelukket i de nordiske land inntil 12. september 2026. Utelukkelsen medfører tap av retten til å inneha lisens, tap av retten til å delta i travløp og tap av retten til å oppholde seg på eller benytte anlegg eid eller finansiert av de nordiske travforbundene. Hester fra hans treningsliste kan ikke meldes til travløp i Norden.

Våre felles regler medfører også at enhver lisensinnehaver ikke kan ansette, eller på annen måte samarbeide med Fabrice Souloy så lenge han soner utestengelse for brudd på DNTs Dopingreglement, eller dopingbestemmelser gjeldende i andre land eller hestesportsorganisasjoner. Med samarbeid menes arbeid, tjenester og rådgivning knyttet til lisensinnehavers virksomhet underlagt travforbundene, eksempelvis, men ikke avgrenset til, trening, foring, behandling, skoning av hester. Samarbeid er forbudt uavhengig av om det omfatter noen form for kompensasjon.

Svein Morten Buer (s) 
Generalsekretær 
Det Norske Travselskap 

Sami Kauhanen (s)
Administrerende direktør 
Suomen Hippos 

Klaus Storm (s)
Generalsekretær 
Dansk Travsports Centralforbund 

Ulf Hörnberg (s)
Vice VD
Svensk Travsport

Press release Nordic Trotting Countries 2021-04-27.