Vi gjør klart til finalene i Veikle Balder Cup

Skrevet av Jan-Inge Ringen,  26.09.2020
Artikkelbilde
Ness Tjo Fryd er en av flere hester som ikke fikk full uttelling klasseløpshelgen, og som nok sikter mot (hoppe)finalen i Veikle Balder Cup senere i høst(Foto: Hesteguiden.com)

Nå er alle kvalifiseringsløpene til Veike Balder Cup 2020 avviklet og vi legger her ut sammenlagtstilllingen før innmelding til finaleløpene som går av stabelen på Biri 10.oktober.

Klikk her for å laste ned sluttstillingen etter gjennomførte kvalifiseringsløpene i Veikle Balder Cup

Hvilke hester er kvalifisert til finalene i Veikle Balder Cup ?
De femten hestene, respektive hopper og hingster/vallaker, som har samlet mest poeng fra kval-løpene er kvalifisert og startberettiget. Det er ikke startplikt i finalene og man må melde aktivt til finalene som går på Biri lørdag 10.oktober med med innmeldingsdag mandag 5.oktober. Det er også anledning å melde hester som ikke har deltatt i noen kval.løp rett til finalene. Skal disse komme med så betinger det at det til det aktuelle finaleløpet ikke meldes tilstrekkelig med hester(færre enn 15) blant de som har samlet poeng i kval-løpene. For disse evt.hestene gjelder vanlig avvisning etter startpoeng.

Hvilken poengskala har vært benyttet i kvalene?
Poengene deles ut slik: 30-12-8-6-4-3 -samt at det har vært gitt 1 poeng til alle som har plassert seg fra 7.og videre nedover resultatlisten i de respektive kval-løpene.

Min hest har halvrad, hva gjelder, kan den starte i Veikle Balder Cup-finalen ?
Sammenlagtpoengene fra kval-løpene gjelder og overstyrer halvraden.

Hva legges til grunn for å finne hvilke hester som er kvalifisert til finalene ?
Seneste start gir fortrinn hvis to hester har samme poeng/sum. For eksempel: to hester ender opp med to andreplasser fra kval-løpene, dette gir 12 poeng. Den hest som startet nærmest i tid opp imot finalen, har da fortrinn og plasseres øverst «på tabellen». Hvis to hester har 12 poeng men med for eksempel disse oppnådde poengene: 6+3+1+1+1, og 8+4, settes hest med 8 poeng først uansett når startene ble gjort, da beste enkeltplasseringen gjelder.