Velkommen til Klasseløpshelgen

Skrevet av Per Dag Hole, Norsk Trav AS,  12.09.2020
Artikkelbilde
Illustrasjonsfoto. Foto: Eirik Stenhaug

På vegne av Norsk Trav ønsker vi publikum hesteeiere, oppdrettere, sponsorer og ikke minst utøvere velkommen til Klasseløpshelgens første dag.  

Det er første året det blir prøvd å dele klasseløpene over to dager. I dag er det hoppenes dag. Hoppefinalene i Derby og Kriteriet for begge raser utgjør fire av dagens løp. Forhåpentligvis vil en slik deling av finaleløpene gi en spredning som gir større oppmerksomhet og fokus på finaleløpene. Erfaringene vil gi grunnlag for om dette blir en varig praksis.

Avviklingen av løpsdagene vil bli gjennomført på en annen måte enn vi er vant til på denne festhelgen. På grunn av Covid-19-pandemien blir arrangementet gjennomført med strenge smittevernstiltak. Selv om vi har hatt ett godt samarbeid med bydelslegen for Bjerke til å utnytte lokalitetene og arealene maksimalt, så vil det være et begrenset antall som får overvære løpene. Vi har prøvd så godt det lar seg gjøre å fordele disse plassene på beste måte. 

Fire av løpene i dag er finalene Tipster Norsk Travderby og Finntack Norsk Travkriterium for hopper begge raser. Dette er løp som garantert vil bli av høy sportslig kvalitet. Det er bare å glede seg og ønske alle som er involvert i finaleløpene lykke til.

Selv om det vil være finaleløpene som vil være høydepunktene er de øvrige løpene av svært god sportslig kvalitet.  Disse løpene vil bidra til at rammen rundt sporten og løpsdagen vil bli en stor sportslig opplevelse.

Norsk Trav og Bjerke Travbane takker spesielt sponsorene i hovedløpene, Tipster i derbyfinalene og Finntack i kriteriefinalene, samt våre gode samarbeidspartnere Gjensidige, Eik Senteret og Champion Tempo som er sponsorer for hvert av sine løp i dag.

Det er også gledelig at vi kan få kjøre Trygve Diskeruds Æresløp. En av de store trenerlegender som hadde sin base på Bjerke og Trenerforeningens løp.

Vi gleder oss til klasseløpshelgens første finaledag. Håper at de som ikke kan være til stede på Bjerke har muligheten til å glede dere over god sport på TV eller skjerm i stedet. Det blir direktesendinger fra begge finaledagene på Rikstoto Direkte og via Nettavisen’s hjemmeside.

For at det skal bli en vellykket dag for de som skal være tilstede på Bjerke ber vi om at alle er nøye med å overholde smittevernreglene både i hesteringen, i restauranten og på publikumsplass.

Per Dag Hole
Daglig leder 
Norsk Trav AS

LES SLIK BLIR KLASSELØPSHELGEN

LAST NED LØRDAGENS BANEPROGRAM HER

LAST NED SØNDAGENS BANEPROGRAM HER