Løpsbulletinen for november og desember

Skrevet av Norsk Trav,  05.10.2020
Artikkelbilde
Et "bonusløp" i denne bulletinen er at Moe Odins Æresløp har blitt gjeninnsatt i terminlisten og finner sted ifm.Klosterskogens spennende V75-omgang lørdag 21.november(Foto: Hesteguiden.com)

Løpsbulletinen for årets 2 siste måneder er nå sendt i trykken og distribusjonsprosessen opp i mot abonnenter, baner og andre mottagere igangsettes i løpet av uken. En nettutgave finner du her.

Sportssjef Tron Gravdal har forfattet følgende ledertekst til årets siste løpsbulletin(som ligger vedlagt nederst i artikkelen):

En god, men annerledes Klasseløpshelg

Som alt annet ble også Klasseløpshelgen annerledes i 2020. Først og fremst ved at Klasseløpsauksjonen i år ble gjennomført som en internettauksjon. På publikumsplass var det naturligvis ikke fullt trykk, men Bjerke fikk godkjenning til å slippe inn noe mer publikum enn tidligere. 

En endring som ikke hadde noe med Koronasituasjonen å gjøre var delingen hvor fire finaler ble kjørt på lørdag og fire ble kjørt søndag istedenfor alle åtte klasseløpsfinalene på samme dag som vi har vært vant til. Tilbakemeldingene om den endringen har opplevdes som stort sett positive. 

Hoppenes store lørdag

Hoppene var i aksjon lørdag, og på kaldblodssiden stilte Øystein Tjomsland med hele 8 av de 24 finalistene. Og det ble full klaff alt i Hoppekriteriet da Føynland Anna gikk til topps. Det var Tom Erik Solberg som kusket for dagen. Stall Am Sweden AB er registrert som eiere. Pål Kristiansen er oppdretter. I Hoppederby derimot var det en av Tjomsland egne tidligere «elever» som skulle snyte gamlesjefen på konfekten. Natalie Iselin Sviland trener Dronning Af Sola som hun eier sammen med sin mann, Andre Kjellevold Sviland. Eirik Djuve er oppdretter, og Johan Kringeland Eriksen fikk oppleve sitt største høydepunkt så langt i sulkysetet. Frode Hamre er heller ikke ukjent med suksess i de store løpene. Jolene B.R. tok en knepen seier i Hoppekriteriet. Gøteborg Smart Repair Center AB er eier, Bjørn Rishaug er oppdretter og Vidar Hop kusket. En annen som ikke er ukjent med smaken av klassiske laurbær er Jan Kristian Waaler. Nå var han tilbake i manesjen da Lucky Queen Soa gikk til topps i Hoppederby. Stall Lucky You eier, Stall Soa Avlslag er oppdretter og Lars Anvar Kolle er kusk.

Tjomsland tok tre

Tjomslandsuksessen fortsatte på søndag da han likegodt tok seg av åpen klasse i både kaldblodskriteriet og kaldblodsderby. Tangen Bork og Tom Erik Solberg tok seg av Kriteriet. Nils Munkhaugen AS eier, mens Jørn Gunnar Nilsen er oppdretter. I Derby ble det likegodt dobbeltseier på Tjomsland da han selv kusket Grisle Odin G.L. inn til seier foran Havglimt. Stall Kungslaget 2016 er eiere av Derbyvinneren, mens Gustav Larsen er oppdretter. I Kriteriet for varmblodshestene var det High Flyer som trakk det lengste strået. Fredrik Holth er eier, mens Tormod Maske og Nor Trot KB er eiere. Trener Kim Pedersen tok sin første klassiske triumf, mens kusk Erlend Rennesvik kunne gjenta bedriften fra da han vant Hoppekriteriet i fjor. Varmblodsderby ble en thriller der nesten hele feltet passerte målstreken med innenfor tre hestelengders avstand. Det lengste strået trakk Iggy B.R. Det ga dermed Bjørn Rishaug hans andre oppdretterseier for helga. Morten Langli eier, mens far og sønn Gundersen er henholdsvis trener og kusk. 

Auksjonen i ny innpakning

Klasseløpsauksjonen ble denne gangen gjennomført som internettauksjon. Det var mulig å by på 1-åringene fra tirsdag 8. september, mens alle budrunder ble avsluttet fredag 11. september. Totalt ble 131 hester budt fram for salg. Over 80 av dem byttet eiere i løpet av fredagskvelden. Som alltid sitter noen selgere fornøyde tilbake, mens andre ikke har hatt en like god opplevelse. Auksjonens store vinner ble Per Erik Hagen. Han solgte ikke bare auksjonens dyreste, Indystile for 660.000 kroner, men kunne i tillegg glede seg over ett totalt salg for mer enn 1.3 millioner for sine fire hester. På vegne av Nils Munkhaugen ropte Vegard Lundstrøm Wolden inn begge de to dyreste kaldblodshestene, Helmin Skott og Uberg Orion. De kostet henholdsvis 180.000 og 170.000 kroner. Evalueringen av årets Klasseløpsauksjon er ennå ikke helt ferdig. Mange ser for seg at dette er fremtidens auksjonsmodell, mens andre ønsker seg den tradisjonelle Klasseløpsauksjonen tilbake. 

Terminliste for 2021

Det første utkastet til terminliste for 2021 er sendt ut til banene, og i disse dager tikker tilbakemeldingene inn. Detaljene er ennå ikke klare, men det planlegges i alle fall at det skal kjøres med omtrent samme antall løpsdager som var planlagt for 2020, totalt 400 løpsdager. I løpet av oktober er nok det meste spikret. Når terminlisten og etter hvert også de økonomiske rammene begynner å komme på plass kan detaljene for 2021 planlegges. Vi krysser fingrene for at Koronapandemien snart er under kontroll, og at det blir litt «stang inn» i forhold til våre økonomiske forutsetninger slik at 2021 kan bli ett år med fokus på sportslige fremganger.

Tron Gravdal, Sportssjef Norsk Trav As

E-mail: mailto:tron@gravdal.travsport.no

Klikk her for å laste ned løpsbulletinen for november og desember