Lansering av digitalt eierskifte

Skrevet av Marius Lundstein,  21.09.2020
Artikkelbilde
DNT lanserer i dag digitalt eierskifte. Foto: Eirik Stenhaug.

DNT lanserer i dag digitalt eierskifte, og du kan fra nå velge å gjennomføre eierskifte for hest på en enkel måte elektronisk.

DNT er ansvarlig organisasjon for registrering av eierforhold på norskregistrerte travhester. Skifte av eier på hest registreres hos DNT via eierskifteskjema, som så langt har vært tilgjengelig i papir-format.

Personer med norsk BankID kan fra i dag velge å fylle ut, samt levere eierskiftet elektronisk til DNT. Den digitale eierskifte-prosessen foregår på en enkel måte mellom selger og kjøper via e-post før begge parter signerer eierskiftet ved bruk av BankID. BankID er en personlig elektronisk legitimasjon som benyttes ved identifisering og signering på nett.

Gå til digitalt eierskifte her.

På nåværende tidspunktet er det digitale eierskiftet kun tilgjengelig for bruk ved kjøp og salg av hest mellom personer med norsk BankID. Dette innebærer at kjøp/salg av hest mellom norske og utenlandske borgere, samt eksport av hest skal foregå via manuelt eierskifteskjema.  

Manuelt eierskifteskjema vil derfor fortsatt være tilgjengelig, men på sikt vil dette skjemaet fases ut og kun være tilgjengelig ved bestilling hos DNT.

Ønsker ny eier å levere søknad om stallpseudonym gjøres dette via manuelt skjema i utskriftsvennlig versjon. Søknad om stallpseudonym får du her.

Har du spørsmål om bruk av digitalt eierskifte er du velkommen til å ta kontakt med oss i DNT på post@travsport.no eller telefon 22 95 60 00.