Info ang.Axel Jensen-dagen 2020

Skrevet av Norsk Trav/Norsk Rikstoto,  30.10.2020
Artikkelbilde
Axel Jensen-dagen 2020 blir en litt annerledes løpsdag påvirket av Covid 19-situasjonen, men hestene i hovedløpet vil også i år presenteres på sin karakteristiske måte. Her 2018 års-vinneren Vainqueur R.P.

Lørdag 14. november avholdes den tradisjonsrike Axel Jensen-dagen på Bjerke Travbane. Grunnet innstramningene i Covid-19-forskriften vil løpsdagen gå uten status som internasjonal V75-omgang.

Tidligere i høst strammet myndighetene inn karantenebestemmeslsene ved grensepassering i Covid-19-forskriften. Grunnet økningen i smitte i Europa strammer myndighetene i disse dager ytterligere inn.

Dette vanskeliggjør svensk deltakelse på Axel Jensen-dagen, derfor har Svensk Travsport etablert en ny løpsdag der ATG kan tilby sine kunder en svensk V75-omgang. Selv om ATG ikke kommer til å tilby V75-spill til Bjerke denne dagen vil de tilby sine kunder å delta mot Bjerke i andre spilleformer.

ATG vil kompensere for Rikstotos økonomiske tap som følge av denne av beslutningen. ATG er svært opptatt av å ta vare på det gode samarbeidet de har med Norsk Rikstoto og DNT/Norsk Trav.

Axel Jensen-dagen vil bli gjennomført som planlagt. Det vil ikke bli noen endringer i proposisjoner, premier eller starttider for denne løpsdagen. STL-omgangen på Bjerke er samtidig den første kvalifiseringsomgangen i meeting 8 i STL 2020. Finalene kjøres på Solvalla lørdag 26. desember.

Axel Jensen-dagen vil gjennomføres på normal måte, blant annet med sin spektakulære presentasjon av deltakerne i hovedløpet. Selv om det blir få utenlandske hester på grunn av corona-pandemien både i hovedløpet og generelt under løpsdagen, vil det bli flere sportslige høydepunkter med mange av de beste norsktrente hestene på plass.

Vi anmoder samtidig alle trenere og hesteeiere om å ta en ekstra titt på løpene som skal avvikles på Bjerke lørdag 14. november: Det kjøres om svært gode premier denne løpsdagen.