Europamesterskap på Vincennes

Skrevet av Tore Aas,  16.10.2020
Artikkelbilde
Våre 2 representanter i EM for 3-åringer har allerede kjempet jevnbyrdig i flere 3 års-løp tidligere i sesongen. Vi stiller med 2 sterke deltagere i løpet som i tillegg har vært heldige i sportrekningen(Foto: Hesteguiden.com)

Fredag 16. oktober kan bli en stor norsk dag på Vincennes da det kjøres EM for 3 og 5-årige hester og i tillegg kjøres Europaderby for 4-åringer med en norsktrent hest som favoritt.

I EM for 3-årige kommer årets norske kriterievinner, High Flyer, tilhørende Fredrik Holth og trent av Kim Pedersen til start. Denne gangen blir han kusket av Bjørn Goop. På startstreken står også Custom Cheval som ble nummer to i årets Norske Travkriterium. Custom Cheval er eid og trent av Henry Rorgemoen og skal kuskes av «Kongen av Vincennes», Jean Michel Bazire. Nå skal disse hestene måle krefter med flere av Europas beste 3-årige hester og vi håper på en ny duell som i Norsk Travkriterium hvor våre hester er med i seierskampen. Sportrekningen var helt upåklagelig for det norske laget, med Custom Cheval i spor en og High Flyer i spor to.

I EM for 5-årige representerer norskeide Noble Superb og svenskeide Stoletheshow de norske fargene. Noble Superb er eid av Erik Sandbæk, står i trening i Frankrike hos Jean Michel Bazire og, skal kuskes av Christophe Martens. Stoletheshow eies av Stall MARLIN-Stud, trenes av Marcus Lindgren og kjøres av Rikard N. Skoglund. Vinneren av Norsk Travkriterium i 2018 Stoletheshow har i år allerede visst fram 1.10-tallet to ganger over samme distanse som EM og var veldig tapper i nederlaget i Jubileumspokalen på Solvalla i august. Noble Superb ble nummer 3. i både Norsk Travkriterium og Norsk Travderby i regi av Geir Vegard Gundersen. Han har vært hestens trener fram til han reiste til Frankrike og Jean Michel Bazire tidligere i år. På Åby i mai visste han noe av sin styrke når han vant på 1.13-tallet over 2640 meter.

Europaderby for 4-årige hester avvikles også denne dagen. Fenomenet Ecurie D. som har imponert stort, og kun har bare tapt et løp på 14 starter er forhåndsfavoritten sammen med kusk Bjørn Goop. Hesten er i trening hos Frode Hamre på Ulleberg Gård i Larvik, og er eid i Sverige av Global Glide AB&smart Repair Center AB. Bergensjenta Tina Storetvedt er oppasser. Løpet han tapte var Hugo Åbergs Memorial, og da ble han nummer 4. Samtidig gjorde han kanskje et av sine beste løp mot eldre konkurrenter. Han blir omtalt som en av Europas beste hester, og det er nok et stolt «Team Hamre» som står bak.

Vi ønsker alle eiere, oppdrettere, trenere og oppassere lykke til. Alle travsportselskere kan glede seg til stor sport på Vincennes i kveld. Det viser at norskfødte og norsktrente hester duger godt i Europaeliten. Heia «Made in Norway»