Årets Ildsjel 2019

Skrevet av Marius Lundstein,  05.10.2020
Artikkelbilde
Her ser vi generalsekretær Svein Morten Buer, Arild M. Johannesen og forbundsleder i Rogaland Terje Aareskjold under utdelingen av prisen "Årets Ildsjel". Foto: Arild Hansen

Prisen "Årets Ildsjel" ble delt ut under V75-arrangementet på Forus travbane i helgen. 

Hvert år gjør styret i DNT en vurdering av hvilken person som fortjener en ekstra hyllest for sin innsats lokalt for sitt travlag. Grunnet koronapandemien, ble vurderingen av denne utmerkelsen for 2019 behandlet senere enn normalt, og anledningen til å overrekke og bekjentgjøre prisen har derfor blitt noe utsatt.

I regelverket for tildeling står det at utmerkelsen Årets Ildsjel tildeles en person som gjennom flere år, og som stadig gjør en solid og positiv innsats for travlaget og travsporten i sitt lokalmiljø. Arbeidet skal ha vært preget av frivillighet, og være tuftet på travsportens grunnverdier; åpenhet, tillit, fair play og respekt. Personer som blir tildelt en slik utmerkelse er altså lokale hverdagshelter. Det finnes i hvert fall én slik person i Rogaland.

Vedkommende som styret i DNT har tildelt utmerkelsen «Årets Ildsjel for 2019», har gjennom en årrekke fungert som banemann, vedlikeholdsarbeider og rengjøringspersonell for brukerne av treningsfasilitetene knyttet til sitt travlag. Han har vært hesteeier i en årrekke, er 74 år, og han er tilknyttet Killingland Treningssenter og Sandnes og Omegn Travklubb.

Prisen «Årets Ildsjel 2019» tildeles Arild M. Johannesen.

Det Norske Travselskap gratulerer!