Oppdaterte smittevernsbestemmelser

Skrevet av Marius Lundstein,  08.05.2020
Artikkelbilde
DNT oppdaterer retningslinjene for smittevern under totalisatorstevner.

Regjeringen meddelte torsdag 7. mai endring i de retningslinjer som gjelder for samfunnet. DNT har med bakgrunn i endringene oppdatert våre retningslinjer for totalisatorstevner.

Basert på nye nasjonale råd for pågående koronaepidemi og i samråd med lokale helsemyndigheter oppdaterer DNT sine bestemmelser for smittevern under totalisatorstevner. Selv om det nå kommer noen lettelser i rådene fra myndighetene vil vi understreke den store viktigheten av å følge de retningslinjene som gjelder. Ved økning av smitteutbrudd i Norge kan samfunnet måtte stramme tiltakene inn igjen.

Dette er endringene du må merke deg:

Egenerklæringsskjema

Fra og med nå vil du gjennom egenerklæringen bekrefte at du ikke har vært i utlandet de siste 10 døgn, og i løpet av de siste 10 døgn ikke har vært i kontakt med personer som har hatt symptomer på, eller fått påvist Covid-19 (punkt nr. 1 og 2 i egenerklæringen). Tidligere var dette 14 døgn.

For øvrig gjelder alle bestemmelsene i egenerklæringsskjema som normalt, og utøvere skal ved ankomst til hesteringen i forbindelse med et totalisatorstevne levere og få godkjent egenerklæringsskjema.

Avstand mellom personer

I tråd med nasjonale bestemmelser endres avstandsbestemmelsen fra 2 meter til minimum 1 meter. Vi presiserer at 1 meter er minimum, og alle bør etterstrebe å holde god avstand.

Se bestemmelsene som gjelder for smittevern på travbanen her

Forbud mot publikum opprettholdes i første omgang til 15. juni 

Forbudet mot publikum på travbanen opprettholdes i første omgang til 15. juni. Fra og med 15. juni har myndighetene signalisert en mulig økning av antall personer som kan være på et arrangement, og vi vil vurdere situasjonen og de signalene som gis frem mot dette.

Som tidligere håper vi spillere, hesteeiere og øvrige interessenter benytter perioden til å følge travløpene via Rikstoto Direkte sin sending. Kos dere med travsendingene på TV og og støtt travsporten  med spennende og ansvarlig spill!