Aktiviteter i travsporten

Skrevet av Marius Lundstein,  08.05.2020
Artikkelbilde
Her er status over aktiviteter i travsporten per 8. mai. Blant annet er treninger og lisenskurs med ponni en av aktivitetene som har blitt startet opp. Foto: Hesteguiden.com

Ut over den næringsdrivende delen av travsporten (totalisatorløp) har DNT startet opp noen aktiviteter, mens andre må vente inntil videre. Her får du status per fredag 8. mai.

Fra koronapandemien inntraff Norge i mars har DNTs hovedmålsetting vært å ivareta den næringsdrivende delen av travsporten, der det viktigste leddet er gjennomføring av totalisatorløp. Etter hvert som myndighetene har endret sine nasjonale restriksjoner har vi vurdert dette opp mot øvrig aktivitet i travsporten. Per fredag 8. mai har følgende aktiviteter i travsporten, ut over totalisatorløpene, blitt startet opp igjen:

  • Travskoler
  • Ponniaktiviteter som treninger, lisenskurs og prøveløp
  • Til Start

Disse aktivitetene er underlagt strenge bestemmelser for smittevern som er unikt tilpasset aktivitetene, samtidig som de er tilpasset de nasjonale føringer.

Alt om ponnitravet får du på www.ponnitravet.no 

Øvrig aktivitet avventes inntil 15. juni

Med forbehold om fortsatt begrenset smittespredning i Norge har myndighetene signalisert at de fra 15. Juni vil tillate arrangementer med 200 personer. DNT har vurdert dette opp mot våre aktiviteter og funnet at det inntil 15. juni avventes med å starte opp øvrige aktiviteter utover det som allerede er startet. Dette vil eksempelvis gjelde aktiviteter som:

  • Ponniløp
  • Rutineløp
  • Regionale premiekjøringer / lokalkjøringer

Frem mot 15. juni arbeider vi målrettet for å se på hvordan disse aktivitetene/arrangementene kan avvikles i tråd med nasjonale føringer.