Odd Herakles satte norgesrekord

Skrevet av Rolf Henning Pedersen, Equus Media,  16.06.2020
Artikkelbilde
Odd Herakles og Tom Erik Solberg setter norsk rekord på 1.18,4ak på Bjerke travbane14062020. Foto: Eirik Stenhaug, Equus media

Odd Herakles vant Alm Svartens løp under OGP-søndagen. Samtidig satte han både banerekord og norgesrekord! 

Odd Herakles sto for en kaldblodssportens største prestasjoner da han slo Tekno Odins norgesrekord fra dødens og travet 18,4ak - historiens neste raskeste løp bak Järvsöfaks verdensrekord på 17.9 fra 2005. 

-  Dette er kronen på verket. Odd Herakles har vunnet det meste og mange løp med høyere førstepremie, men for meg rager det sportslige høyest og norgesrekorden henger høyt. Jeg trodde han ville beholde teten, men måtte trave nesten hele løpet i dødens. For et løp. Voldsomt, sa en lettere sjokkert trener Lars O. Romtveit etter at Odd Herakles gjentok fjorårsseieren ved å vinne Alm Svartens æresløp.

- Vi fikk begge deler
- Et fantastisk hest. Tross en 1,15-åpning og dødens resten så gjør han dette løpet.Vi ville vinne og vi ville ha rekord. Det ble begge deler, og det kan vi ikke klage på. Skullle vi tatt verdensrekorden så måtte vi gått i førstespor. Hesten er ti år, men er fortsatt like løpssugen. Det er ikke mange hester i kaldblodshistorien som kan vise til det, sa dagens kusk på Bjerke, Tom Erik Solberg. Han hadde tre favoritter og vant med alle.