Endring i karanteneplikten for reisende

Skrevet av Marius Lundstein,  24.07.2020
Artikkelbilde
Kartet viser regler for innreisekarantene som gjelder fra 25. juli 2020. Kilde og foto: Folkehelseinstituttet

Fra og med 25. juli vil det være totalt sju svenske regioner som går under «status grønn». Dette innebærer at reisende i disse regionene ikke er underlagt karanteneplikten i Covid-19-forskriften.

Nasjonale myndigheter informerte i dag om at det fra 25. juli totalt vil være sju åpne regioner i Sverige. Regionene det gjelder er Värmland, Örebro, Östergötland, Kalmar, Skåne, Blekinge og Kronoberg.

Dette innebærer at nordmenn som er på reise innenfor disse svenske regionene ikke er underlagt karanteneplikten i Covid-19-forskriften ved ankomst til Norge. Se Covid-19-forskriften her. For travsportens utøvere betyr det at man kan reise på travkjøring i disse regionene uten å måtte i karantene når man kommer hjem.  

Les pressemeldingen om endringen i karanteneplikten hos Folkehelseinstituttet her.

Utenriksdepartementet (UD) presiserer:

- Unntakene fra reiserådene er ikke en oppfordring til å reise. Alle bør tenke seg godt om før de eventuelt reiser. De som planlegger en reise må sette seg godt inn i restriksjoner og smittevernregler for det landet man planlegger å reise til. Smitteutviklingen i Europa er fortsatt uoversiktlig og kan endre seg raskt. Tiltak og restriksjoner i hvert land kan være annerledes og mer omfattende enn norske smittevernregler.

Se pressemeldingen fra UD her.