Bli med på bursdagsfest på Momarken

Skrevet av Momarken travbane / Marius Lundstein,  15.01.2020
Artikkelbilde
17. januar fyller Momarken travbane 100 år! Foto: Hesteguiden.com

17. januar fyller Momarken Travbane 100 år, og banen inviterer til bursdagsfeiring samme dag. 

Momarken Travbane fyller 100 år 17. januar. Banen har kjøring samme kveld og starter feiring med historiefortelling med Even Elvenes, spillopplæring og tradisjonelt travstevne. – EventPartner Norge AS vil presentere en helt ny jubileumsbuffet i en festpyntet restaurant og kvelden avsluttes med en skikkelig «fest på lokalet», sier sports- og markedssjef Kjeld Henning Sandem.

Momarken travbane jubilerer altså i 2020. Feiringen vil markeres på mange måter gjennom hele året. Først ut er vår løpsdag fredag 17. januar. Det er på dagen 100 år siden Momarkens stiftelsesdato.

– Momarken og Momarkedet representerer historisk sett en viktig merkevare for regionen. Momarkens «region» er definert som Østfold, Follo,  Rømskog og Aurskog/Høland, men merkevaren er kjent langt utenfor «våre grenser». Gjennom ulike tiltak i jubileumsåret ønsker vi å gjenreise Momarken som en viktig sosial og kulturell møteplass for mange ulike aktiviteter. Først ut er vår «bursdagsfest» hvor vi selvsagt inviterer alle mennesker med tilknytning til hest og hestesport i vårt nedslagsfelt. Ett av våre hovedmål er likevel å nå ut til nye mennesker og vise hvilke muligheter hest og travsport har for sosialt samvær, opplevelser og spenning.  Jubileumskomiteen har derfor laget et program som vi mener et attraktivt for våre målgrupper, sier daglig leder Harald Aase.

Ny servering

Nytt år gir nye muligheter. Nå i januar 2020 inntar EventPartner Norge AS og kokken Aleksander Vik kjøkkenet på Restaurant Karjolen, i Stallkroa, Pub Steinlager og kiosken i spillehallen.

– Vi er glade for å få i stand en avtale med de profesjonelle folkene i EventPartner Norge AS. På vegne av våre gjester stiller vi høye krav både til kvalitet og fornuftig pris. I 2020 vil serveringen få et nytt løft. Vi tror dette alene vil bidra til at besøkstallene vil øke utover i 2020. Vi er spesielt fornøyd med at vi får en tydelig oppgradering i stallkroa. Det gir et bedre tilbud både til faste medarbeidere på banen men ikke minst til alle tilreisende kusker, trenere og stallansatte, sier Aase.

Even Elvenes kommer

Et historisk tilbakeblikk forteller oss at Eidsberg Travkjørerselskap helt i fra 1915 var et av de driftigste og mest fremgangsrike travlagene i fylket. Det var også i dette laget at grunntanken om en kommende travbane på Momarken så dagens lys.

På generalforsamlingen i 1916 ble det bestemt at styret skulle arbeide for å holde en sommerkjøring på Momarken. Det var den gang en liten rundbane til oksekjøring på Momarken, men forholdene den gang var likevel ikke gode nok til å kunne arrangere sommerkjøringen. Planene om å lage en ny travbane var imidlertid nå i gang.

Tre av karene som stod i spissen i Eidsberg Travkjørerselskap var A.J.F. Haneborg, Thor Østby og Ole Uttisrud. På vårt V75 stevne i romjula kjørte vi bl.a. både A.J.F. Haneborg og Thor Østbys Minneløp.

Det første ordinære travløpet på Momarken ble arrangert 19. september 1920. Vinneren het Lord, en 2 års hingst eid av Petter Haneborg, Øymark.

Det er også vel verdt å merke seg at Momarken Travbanes Damegruppe på samme dag fyller 40 år! Det skal også markeres.

– Få kjenner historien bedre enn Even Elvenes. Før ordinær stevnestart vil han ta oss gjennom de viktigste hendelsene og vise frem noen av våre historiske profiler. Kan også hende han får et par spennende gjester opp på podiet. Umiddelbart etter ordinær stevnestart vil bandet «Apache» spille kjente og kjære coverlåter for folk flest på fest, sier sports- og markedssjef Kjeld Henning Sandem

Program Momarken fredag 17. januar

16.30

Restaurant åpner

17.30

Velkommen til bursdag!

17.35

Travets historie v/Even Elvenes

 

Spillinformasjon

18.55

1. løp

20.30

Matservering stopper

21.10

Fest i Karjolen, m/«Apache»

 

Mer informasjon:

Kjeld Henning Sandem, 415 31 457, kjeld.henning.sandem@rikstoto.no

Harald Aase, 950 84 298, harald.aase@rikstoto.no