Digital fødselsmelding

Skrevet av Marius Lundstein,  07.02.2020
Artikkelbilde
Digital fødselsmelding i Min Side. Foto: Hesteguiden.com

DNT har lansert digital fødselsmelding. Nå trenger man ikke lenger fylle ut og levere føllregistrering med post og papir. Dette gjøres nå på en enkel måte i DNTs kundeportal – Min Side.

Fødte føll fra kaldblodstravere og varmblodstravere skal i henhold til registreringsreglementet registreres hos Det Norske Travselskap. Tidligere har denne prosessen foregått ved at oppdretter leverer fødselsmelding med papir som sendes i posten.

Digital fødselsmelding i Min Side

Fra 2020 vil føllregistrering foregå i DNTs kundeportal – Min Side. Her kan oppdretter enkelt logge seg på og få tilgang til å levere fødselsmeldingen. Inne i Min Side finnes en oversikt over «mine eide hester». Her har oppdretter tilgang til å foreta registrering av føllet, før denne sendes til saksbehandler i DNT for godkjenning. Når meldingen er godkjent får man beskjed om dette i Min Side. Skulle fødselsmeldingen ikke bli godkjent vil saksbehandler ta kontakt med oppdretter via e-post. Gå til min side ved å trykke her

Bedekningsresultat 2019 

Vedlagt følger liste over hopper som er registrert bedekt i 2019. Se oversikt her. Tilgangen til å registrere fødselsmelding for føll etter disse hoppene er nå aktivert i Min Side. 

Hvis du ikke finner hoppen din på vedlagte liste, ta kontakt med hingsteholder. Hingsteholder må skriftlig gi oss beskjed om hvilken hoppe, hingst og bedekningsdato. Dersom bedekning har skjedd i utlandet er hoppeeier selv ansvarlig for å gi beskjed til DNT.

Har du ikke tilgang til Min Side eller har du spørsmål? 

Vennligst ta kontakt med DNTs Servicetorg på post@travsport.no