Løpsbulletinen for mars og april er klar

Skrevet av Tron Gravdal,  03.02.2020
Artikkelbilde
Ulsrud Tea er et unikum av en traver og motivet hest i solgang blir aldri feil. Bildet er foreviget etter Ulsrud Teas seier på Bjerke 18.januar og er tatt av Hesteguiden.com.

Løpsbulletinen for mars og april måned er nå ferdigstilt og sendt til trykk. Abonnenter og baner forventes å ha produktet i hende rundt 10.februar. Les og bruk den som "mulighetenes marked".

Mot lysere tider

Overskriften henviser til årstiden vi snart går inn i, og det faktum at det også er oppstarten for en ny storløpssesong. Forhåpentligvis kan vi etter hvert også ta frem denne overskriften med tanke på situasjonen i travsporten.

Storløpssesongen står nå for døren. Mars og april gir oss blant annet en flott drøy tre-ukers periode fra 21. mars og frem til påske. Momarken er tradisjonen tro vertskap for Unionskampen en av lørdagene i mars. Denne gangen altså 21. mars. Dette er en løpsdag med høyere premienivå enn normalen, og blir dermed et naturlig siktemål for mange. Lørdag 28. mars avvikles kaldblodsklassikeren Jacob Meyers Pokalløp på Bjerke. Samme dag skal også det første slaget blant 4-åringene stå. H.M. Kongens Pokalløp er et av de mest prestisjetunge løpene i en kaldblodshests karriere. 

Klosterskogen er som vanlig i fokus når det handler om påske. Der skal det kjøres løp både Langfredag og Påskeaften – sistnevnte løpsdag har nå status som en lørdag med internasjonalt V75-spill. Storløpene kommer da også som perler på en snor denne løpsdagen; Sigvart Larsens Minneløp, Moe Odins Æresløp, Habibs Minneløp, Thai Tanics Æresløp og Klosterskogen Grand Prix. Stemningen på Klosterskogen i påsken er helt spesiell. Også Momarken har en innarbeidet påsketradisjon med to travstevner i løpet av høytiden. Spesielt stevnet på Skjærtorsdag har blitt en travdag med stor publikumstilstrømning og god stemning.

Noen av storløpsarrangementene utover året vil komme til å se litt annerledes ut enn vi har vært vant til. Det har vært nødvendig å gjøre noen justeringer for å komme i land med årets premiebudsjett. Blant annet vil det kun være søndagen som blir internasjonal i Oslo Grand Prix-stevnet. Lørdagen (13/6) vil på sin side bli dagen for V75-finaler i årets første meeting. Det andre V75-meetinget vil ha sin finale lørdag 19. desember.

Looking Superbs Prix d’Amerique-forsøk endte ikke som håpet. Etter et tøft løpsopplegg fikk han det tungt på slutten. Den svenske superkusken Björn Goop slo derimot til igjen. Denne gangen som kusk bak Face Time Bourbon. Det er også flere norske hester som prøver seg i Frankrike i vinter. Noen hevder seg bedre enn andre i den tøffe konkurransen. Både Moni Viking, Calina og Rebella Matters har vunnet løp på Vincennes i vinter. Slike prestasjoner henger både høyt prestisjemessig, og gir godt med Euro inn på kontoen til eierne. De norskfødte hestene viser stadig at de duger i internasjonal sammenheng. 

Etter en periode med noe færre løpsdager i Norge er det full fart fra månedsskiftet mars/april. Da kjøres det norske løp alle kvelder, og fra slutten av april er også den franske lunsjen på mandagene i gang igjen. Som vanlig vil det skrives ut fem løp pr. løpsdag når det er fransk lunsj. 

Vinteren har ellers vært mild og snøfattig i Sør-Norge. Det har gitt variable treningsforhold, og mye søle i treningsløyper og luftegårder. Det gjør at mange gleder seg ekstra mye til våren, og bedre forhold. Vi ser frem mot de lysere tidene.

Tron Gravdal, Sportssjef Norsk Trav As

E-mail: mailto:tron.gravdal@travsport.no

Løpsbulletinen for mars og april kan man laste ned her.