Koronavirus: Tiltakene forlenges

Skrevet av Marius Lundstein,  10.12.2020
Artikkelbilde
De innskjerpede bestemmelsene for travsportslig aktivitet forlenges, i første omgang til over nyttår.

I november ble det iverksatt innskjerpede regler for travsportslig aktivitet for å redusere spredning av koronavirus. DNT og Norsk Trav har nå vurdert tiltakene opp mot situasjonen for øvrig i samfunnet.

I forbindelse med at nasjonale myndigheter i starten av november skjerpet inn retningslinjene og bestemmelsene for koronapandemien, iverksatte DNT og Norsk Trav også nye tiltak for å redusere spredning av smitte. Tiltakene rettet seg mot totalisatorstevner og øvrige sports- og organisasjonsaktiviteter i DNTs organisasjon, så som:

  • Skjerpede regler for aktivitet i hesteringen under totalisatorstevner
  • Ponniløp avholdes ikke under totalisatorstevner
  • Aktivitet som rutineløp, lokalkjøringer og organiserte fellestreninger skal ikke avholdes

DNT og Norsk Trav har vurdert situasjonen opp mot de nasjonale retningslinjene og kommet frem til at tiltakene forlenges, i første omgang til over nyttår. I starten av januar vil vi ta en ny vurdering av de tiltakene som er iverksatt. DNT og Norsk Trav sitt primære fokus er nå å sikre næringsvirksomheten i travsporten, og vårt mål er å gjennomføre totalisatorstevnene på en så trygg måte som mulig. For å redusere sannsynligheten for spredning av smitte i sporten er det derfor viktig at all annen aktivitet som omfatter sosial omgang mellom mennesker begrenses i det lengste.

Se vår temaside for koronavirus her. På denne siden får du blant annet all informasjon du trenger om de bestemmelser som gjelder for aktivitet i hesteringen under et totalisatorstevne.