Søknadsfrist: DNTs Eliteavlshoppe

Skrevet av Marius Lundstein,  07.08.2020
Artikkelbilde
Illustrasjonsfoto. Foto: Hesteguiden.com

Hoppeeiere har anledningen til å søke om utnevnelse av DNTs Eliteavlshoppe for egen hoppe. Fristen er søndag 16. august.

Hederstittelen DNTs Eliteavlshoppe er en ordning som ønsker å sette fokus på de beste avlshoppene av begge travhest-raser i Norge, for å hedre mødrene til de beste løpshester og fremheve deres betydelse for travsporten. Hopper som har blitt utnevnt til DNTs Eliteavlshoppe, vil få betegnelsen Eliteavlshoppe i DNTs dataregister, i auksjonskataloger og andre steder der tittelen er relevant.

Oversikt over utnevnte hopper per februar 2019 får du her.

Hoppeeier kan søke om utnevnelse

DNTs administrasjon innstiller kandidater som oppfyller ett eller flere av kravene for å bli utnevnt til DNTs Eliteavlshoppe overfor DNTs avlskomitè. Hoppeeiere har i tillegg anledning til å søke om utnevnelse for egen hoppe. Utnevnelsen foretas av DNTs avlskomitè og utdelingsseremonien skjer normalt i forbindelse med Klasseløpshelga på Bjerke.

Se rutiner og kriterier for utnevning av DNTs Eliteavlshopper her.

Er du hoppeeier og ønsker å søke om utnevnelse for din hoppe så har du anledning til å gjøre dette. Søknad og/eller spørsmål rettes på e-post til sertifisering@travsport.no
Søknadsfrist: søndag 16. august.