Oppdaterte bestemmelser for smittevern

Skrevet av Marius Lundstein,  11.08.2020
Artikkelbilde
I dag skjerpes bestemmelsene for smittevern i travsporten inn.

DNT og Norsk Trav har vurdert utviklingen av den pågående koronapandemien. Med bakgrunn i den økende smittetrenden i Norge skjerpes bestemmelsene for smittevern i travsporten inn.  

Med bakgrunn i en økende smittetrend i Norge har DNT og Norsk Trav i dag oppdatert og skjerpet inn bestemmelsene for smittevern for de aktiviteter som gjennomføres i travsporten.

Alle aktiviteter i travsporten skal gjennomføres etter fire hovedregler:

  • Personer som er eller kan være smittet av korona, og/eller er i karantene, skal ikke delta på aktiviteter/arrangementer
  • Man skal holde avstand til hverandre og unngå fysisk nærkontakt
  • Sørg for god hygiene
  • Unngå å dele utstyr under aktiviteten/arrangementet

Generelt sett vil det fra i dag bli en strengere praktisering av gjeldende bestemmelser for aktivitet i hesteringen under totalisatorløp. Blant annet skjerpes adgangskontrollen inn. Det er kun personer som har en nødvendig funksjon angjeldende løpsdag som har adgang til hesteringen, og man skal senest dagen før stevnet melde ifra til totalisatorbanen om hvilke personer som skal følge hesten. Vi gjør samtidig oppmerksom på at man ved å entre hesteringen bekrefter å følge hovedreglene som er nevnt ovenfor. Følg denne linken for tilgang til de oppdaterte bestemmelsene: veileder for smittevern i travsporten. 

DNT og Norsk Trav følger koronavirusets utvikling i samfunnet nøye. Fortsetter smitten å øke kan vi måtte komme med ytterligere innskjerpinger på bestemmelsene for vår aktivitet. Det er derfor viktig at man oppdaterer seg på gjeldende bestemmelser før hver gang man skal på travbanen.

Ellers ber vi alle i travsporten om å ta pandemien på dypeste alvor og følger myndighetenes råd for koronaviruset. Det er viktig at hver og en er sitt samfunnsansvar bevisst, og bidrar til å unngå å spre smitte mellom oss mennesker.

Her finner du temasiden for koronavirus på travsport.no, hvor de til enhver tid oppdaterte smittevernbestemmelsene finnes: