Årets travlag 2019

Skrevet av Marius Lundstein,  29.08.2020
Artikkelbilde
Tina Gabrielsen mottok prisen på vegne av travlaget under DNTs generalforsamling. Her er Gabrielsen sammen med styreleder Knut Weum. Foto: DNT

Årets travlag tildeles et snart 100 år gammelt lag som har utmerket seg spesielt med sitt engasjement i lokalmiljøet, ved den lokale totobanen og for norsk travsport generelt!

Årets travlag 2019 har godt over 150 medlemmer og nærmer seg sitt 100 års jubileum. Lagets engasjement for travsporten synes på tvers av en rekke ulike aktiviteter med hesten og rekrutteringen i høysete.
Frivillig innsats blant medlemmene er den viktigste ressursen på alle nivåer i norsk travsport, og for å skape vekst er sporten avhengig av velfungerende travlag. Dette lagets innsats er et glimrende eksempel på den verdiskapningen som skapes gjennom frivilligheten i travsporten.  

Den gode dugnadsånden til lagets medlemmer sørger blant annet for rikelig med ressurser til ponnitravet og et veldrevet treningssenter for travhester. I 2019 kjøpte de også en travhest og startet andelslag for travlagets medlemmer, der felleskap og glede omkring hesten står i fokus.

Det er alltid hyggelig å komme til Jarlsberg Travbane og bli ønsket velkommen av dette laget. Her serverer medlemmene en varm kaffekopp, pølser og is – ja også våre firbente venner får noe godt å bite i. Dette er viktige tiltak som bidrar til godt miljø og samhold. I tillegg var de tidlig ute med sin deltakelse i gulrotandelen til Norsk Rikstoto, og er gjennom dette aktive bidragsytere til fellesskapet i travsporten. Aktive er de også når diskusjonene står for tur og på en engasjert måte bidrar laget inn i travsport-politikken.

Prisen «Årets Travlag» for 2019, tildeles Horten og Omegn Travforening.

Det Norske Travselskap gratulerer!