Eget V75-opplegg i mai

Skrevet av Tron Gravdal,  21.04.2020
Artikkelbilde
V75-dager i mai. Foto: Hesteguiden.com

Travløp uten publikum og med restriksjoner er i gang. Lørdag 2. mai planlegges de første V75-løpene under samme regime som for øvrige typer løpsdager.

Inntil videre er det begrensninger i antall løp pr. dag. På V75-dager legges det opp til sju løp, mens øvrige løpsdager fortsatt begrenses til seks løp pr. dag. Norsk Rikstoto, DNT og Norsk Trav har nå blitt enige om en avviklingsplan for V75 i de kommende ukene.

Det er nå besluttet at det første V75-meetinget i divisjonssystemet skal fullføres, og at divisjonsfinalene på Bjerke 13. juni vil avvikles som planlagt. En god del av de planlagte kvalifiseringsomgangene ble naturlig nok ikke avviklet grunnet perioden uten travløp. Derfor legges det opp til en ny plan for kvalifiseringsløp. Hele planen legges ut innen helgen.

På grunn av at det kun skal avvikles sju løp pr. V75-dag legges det i denne perioden opp til at de norske V75-løpene avvikles som kveldstrav på lørdagene, mens det i forkant av dette tilbys V75-spill mot løpsdagene i Sverige.

Dette oppsettet er lagd med tanke på en optimalisering av inntekstgrunnlaget for norsk travsport, og dermed kunne føre mer midler tilbake til formålet. Blant annet gjennom noe forhøyede V75-premier i den angitte perioden.

Norsk Rikstoto kommer til å fastsette gulljackpot på tre av de norske V75-omgangene i mai. Det sikrer gode betingelser for spill til de norske V75-løpene og dermed også god oppmerksomhet mot løpene.

V75-dagene for mai og juni vil se ut som følger;

Lørdag 2. mai     Biri

Lørdag 9. mai     Sørlandet

Lørdag 16. mai  Jarlsberg

Lørdag 23. mai  Bergen

Lørdag 30. mai  Bjerke

Lørdag 6. juni     Forus

Lørdag 13. juni  Bjerke – finaler

Med unntak av finaledagen på Bjerke 13. juni legges det opp til at samtlige V75-dager avholdes på lørdag kveld med start første løp kl. 20.00.

Øvrige løpsdager planlegges i utgangspunkt som hverdagstrav i denne perioden.