Til Start i Midt-Norge høsten 2019

Skrevet av Sverre Hosen / Marius Lundstein,  19.09.2019
Artikkelbilde
På bildet ser vi No Fear Genius med Heidi Struck på Til Start på Rissa Hestesportsenter 18. september. Foto: Sverre Hosen

Første runde av høstens Til Start tilbud er over her i Midt-Norge. Flere nye hesteeiere har vært med på kurskveldene i temaene foring og trening av hest, sammen med mangeårige hesteeiere.

Til Start er populært og det er et kjærkomment tilbud ute i regionene. Geografisk er Midt-Norge langstrakt noe som gjør at vi har fem arrangementer i 2019. Disse arrangeres på Leangen, Nossum, Rissa, Rindal/Surnadal og i Sunndal/Molde.

I forbindelse med høstens kurs ble det i år gjort ett forsøk med samling for «problemhester» på dagtid. Gunnar Gjerstad stilte seg til disposisjon på travanleggene Nossum, Rindal, Røhjelløran og Rissa. Dit kom det hester som slet med travet på forskjellig vis og som trente dårlig. Her fikk hesteeierne en prat med Gunnar og han kjørte med hestene i banen. Forslagene til løsninger på problemene varierte, være seg i forhold til sko, seletøy, utstyr, sjekk hos veterinær, men med en felles beskjed - ikke gi opp, tren videre, denne kommer til start. 

Totalt var 21 hester innom og hvis disse starter 10 ganger i året, har vi 21 løp a 10 hester, dvs 2 fulle løpsdager med henholdsvis 10 og 11 løp.

Nå gjenstår de ordinære samlingene med hester her i Midt-Norge og her vil disse 21 hestene bli fulgt opp igjen. Samlingene vil holdes lørdag 21. september på Røhjelløran, 19. oktober på Leangen, 20. oktober på Nossum, 26. oktober i Rindal og 27. oktober i Rissa. Der er alle ustartede hester velkomne, også de som har vært til start, men som pga av skadeavbrekk sliter med å komme i gang igjen. Tilstede på disse samlingene er alltid Knut Olav Dahl og Gunnar Gjerstad, sammen med veterinær, hovslager og forbundssekretæren.

Deltakerne på Til Start i Midt-Norge, som i all hovedsak er amatører, er svært takknemlige for dette flotte tilbudet fra Det Norske Travselskap. Flere kommer tilbake med nye hester hvert år, både på samlingene med hester og på kurs- og informasjonskveldene. Dette er sosialisering for hester og eiere, samt bygging av kunnskap og miljø ved lokalbanene ute i distriktene.

 

Midt-Norge Travforbund
Sverre Hosen
Forbundssekretær