Norsk Travkriterium for varmblodshopper

Skrevet av Tron Gravdal / Marius Lundstein,  05.09.2019
Artikkelbilde
H.M. Lovely Comers er både oppdrettet og eid av Geir Nordbotten fra Stokke i Vestfold. Søndag stiller hun til start i Travkriterium for varmblodshester. Foto: Hesteguiden.com

De 3-årige varmblodshoppene var først ute på kvalifiseringsdagene, og ga løpene med mest dramatikk. 37 hopper meldte seg på i kampen om de 12 finalebillettene. Dermed ble det fire kvalifiseringsløp, og tre fra hvert løp til finale.

Første kvalvinner ble Sweet Lins. Hoppa eies av en entusiastisk gjeng som kaller seg Team Sweet Lins. Marius Høitomt trener, mens Eirik Høitomt kjører. Sweet Lins er oppdrettet på Gran på Hadeland av Pål og Hege Gisleberg. En skikkelig smell fikk vi i den andre kvalifiseringen når debutanten (!) Oh U. Sexylady slo til med seier for sin trener Alexander Heisholt. Rune Karlsen fra Porsgrunn er både eier og oppdretter. Eirik Høitomt kusket inn sin andre kvalvinner i det tredje løpet. Denne gangen for Momarkentrener Ole Johan Østre som gjorde en sterk trenerprestasjon da han trener både vinneren og tredjehesten i dette løpet. H.M. Lovely Comers er både oppdrettet og eid av Geir Nordbotten fra Stokke i Vestfold. Østre kusket selv Sassy Girl som eies av Kristian Skullerud fra Lillehammer, mens hun er oppdrettet av Lene og Godhard Thorkildsen fra Vikersund.

På ærverdige Granum Gård i Sandefjord har det vært trent frem topphester i flere tiår. Nå er det Åsbjørn Tengsareid og Lars Magne Søvik er trenere på gården nå. Veldig hyggelig er det å se at også gårdens eiere, Jahrefamilien, gjennom sitt stallpseudonym Stall Volo har en klassisk finalist igjen. Lars Magne Søvik trener Catch A Volo som overrasket ved seier i det siste kvalifiseringsløpet. Stall Volo er både eier og oppdretter. Også nevnte Åsbjørn Tengsareid fikk en stallhest til finalen. Amazing Street eies av Stall Bacalo, og er oppdrettet av Gudmund Haugstad.

Fra Team Bullern/Malmin kommer Another Creation. Hoppa er oppdrettet av Stall Creation AB. Kort tid før kvalifiseringsløpene solgte oppdretteren henne til Kjell Skatvedt. Også den en Vestfolding med lang fartstid i sporten, og mange gode hester på CV’en. De to andre kvaltoerne har svært gode eldre søsken og slektes på. Lady Ann er en yngre søster av blant andre gode Special Envoy. Erlend Rennesvik trener og kjører. Stall Sving er både eier og oppdretter. Lucky Queen Soa er en yngre søster til Phantasm Soa. Hun eies av Stall Lucky You, og er oppdrettet av Stall Soa Avlslag. Lucky Queen Soa trenes av Jan Kristian Waaler. Den svært dyktige treneren opprinnelig fra Kongsvingertraktene har vært Vestfolding i hele sitt voksne liv. Antallet klassiske vinnere fra hans stall er mange. Blant dem finner vi i 2005 og 2006 Lucky Buck som vinner av både Kriteriet og Derby. Han ble også eid av Stall Lucky You.

Kristine Kvasnes trener og kjører Ayita som tok seg til finale som tredjehest i sin kvalifisering. Team Tamaya er både oppdrettere og eiere. Bak det pseudonymet skjuler det seg Vestfoldinger som heller ikke er ukjent med suksess fra før. Verdensmester Papagayo E. sørget for det. Kun en amatørtrent hest utfordrer proffene i dette løpet. Det er Beak’s Lively som er oppdrettet i Blaker på Romerike hos Jan Helge Nebbenes. Anette Riise er både eier og trener. Hoppekriteriet for varmblods har blitt sterkt Østlandsdominert. Alle hestene trenes i det området, men den siste har eiere og oppdrettere fra Trøndelag. Fast Cash trenes og kjøres av Tom Erik Solberg. Nils Munkhaugen AS er eier, mens Tormod Maske og Nor Trot KB er oppdrettere. 

Få baneprogram for Klasseløpssøndagen her. 

DNT ønsker alle deltakere lykke til i Finn Tack Norsk Trav Kriterium for varmblodshester - hoppeavdeling!