Norsk Travkriterium for varmblodshester

Skrevet av Tron Gravdal / Marius Lundstein,  05.09.2019
Artikkelbilde
Ibby B.R. sammen med kusk Magnus Teien Gundersen. Foto: Hesteguiden.com

Til Kriteriet åpen klasse for varmblodshester var det fire kvalifiseringsløp. De tre beste fra hver kvalifisering gikk til finale. Totalt 37 hester starterklærte seg til kvalifiseringsløpene som ble kjørt tirsdag 27. august. 

Geir Vegard Gundersen og hans team dominerte fjorårets klasseløpsfinaler stort. De stiller sterkt også i år. Selv om de måtte stryke en av sine 3-åringer ble det to kvalifiseringsseirer til henholdsvis Iggy B.R. og Ivan B.R. Mens det var Magnus Teien Gundersen som kusket begge i kvalifiseringsløpene, så overtar GV tømmene bak Ivan B.R. i finalen. Som navnene indikerer, er Bjørn Rishaug oppdretter av begge. Oslomannen Morten Langli eier Iggy B.R., mens det er Totningen Arne Sandbæk Jr. som eier Ivan B.R.

Eirik Høitomt kvalifiserte hester i tre av fire kvalifiseringsløp. Med Easy Winner som trenes av sønnen Marius ble det seier. Det er også denne hesten Eirik kjører fra innerspor i finalen. Det er andelslaget Stall Winner Easy fra Vestfold som eier, mens Gunner Christiansen er oppdretter. For trener Anne Dahlshaug kvalifiserte Eirik Kvåles Ruin. Hesten er både eid og oppdrettet på Fannrem av henholdsvis Jo Magne Kvåle og Marit Sundset. Custom Colt var kullets beste tidlig på sesongen. Etter å ha rotet seg bort i et par starter holdt han seg i skinnet i kvalifiseringen, og sikret den tredje og siste billetten i sitt kvalifiseringsløp. Henry Rorgemoen fra Skien er både eier og trener. Svein Ove og Silje Fløisvik fra Hafrsfjord er oppdrettere.

Den fjerde kvalifiseringsvinneren, Photo Fighter, var en overraskelse signert Bjørn Duestad. «Duen» vant Kriteriet for nøyaktig 20 år siden med Scott Springborne. Nå kusker han naboene, Johan Jahre og Bodil Undrums, flotte 3-åring. Johan Jahre er selv trener av hesten, som er oppdretter av Ole Anton Langedrag. Også han bosatt i det samme nabolaget lengst sør i Re kommune i Vestfold. Dream Creation ble knepent slått i sin kvalifisering. Trond Anderssen og Kristian Malmin er trener og kusk. Atle Walgren eier hesten sammen med Lennart Bäwerholm. Stall Creation AB er oppdretter. Fra Evje lengst sør i Setesdal kommer Thai Eros. Stall Hestehoven er eier, og Lage Rosten er trener. Thaihester Egersund AB er oppdretter. Dag-Sveinung Dalen kusker. Han kvalifiserte også Chinetti for Øistein Eriksen fra Frogner på Romerike. Den tidligere DNT-styrelederen er både eier, oppdretter og trener.

Frode Hamre har kvalifisert to hester til Kriteriefinalen. Te Amo Corazon er hesten som for to år siden satte omsetningsrekord på Klasseløpsauksjonen da han byttet eier for 950.000 kroner. Det er Nils Munkhaugen AS som eier hesten, mens Bjørnar Høgseth er oppdretter. Stallens andre kort er Admiral Knick. Bak eierpseudonymet Stall Grosserer II skjuler det seg en gjeng glade karer fra Bergensområdet. Svein Ove Fløisvik og Bjarne Fyenbo er oppdrettere. Til Kriteriefinale kom også Gliding Sun. Eierne Stall Elsvort og Rolf Høyland kommer fra Saltendistriktet. Eirik Djuve er oppdretter, mens Vegard Lundstrøm Wolden er trener.

Få baneprogram for Klasseløpssøndagen her. 

DNT ønsker alle deltakere lykke til i Finn Tack Norsk Trav Kriterium for varmblodshester!