Norsk Travkriterium for kaldblodshester

Skrevet av Tron Gravdal / Marius Lundstein,  05.09.2019
Artikkelbilde
Havglimt sammen med oppasser Benedicte Bjørnstad og trener Øystein Tjomsland. Foto: Hesteguiden.com

24 hester kjempet om 12 plasser i den åpne klassen av Kriteriet for kaldblodshestene. Det betød at det ble kjørt to kvalifiseringsløp hvor seks hester fra hvert heat fikk plass i finalen. 

To karer kunne smile ekstra godt etter de to kvalifiseringsløpene. De to kvalifiseringsvinnerne heter Grisle Odin G.L. og Havglimt. Øystein Tjomsland er trener og kusk for begge to, og Gustav Larsen er oppdretter av begge. Havglimt har han oppdrettet sammen med Elias Larsen. Grisle Odin G.L. er eid av et svensk andelslag, mens det er Alf Laupsa fra Lillesand som er den heldige eier av Havglimt. Tjomsland har også en tredje hest med i finalen. Tekeld er oppdrettet av Rune Guttormsen og Jan Sagedal fra Froland i Aust-Agder. De er også blant eierne i Stall Tekeld.

Jan Olov Persson kvalifiserte to hester i form av Järvsö Elling og Eldborken. Sistnevnte eid og oppdrettet av Sandefjordsmannen Lennart Bäverholm. Den tredje svenske hesten i finalen er Oss Can. Amatøren Lovisa Canneryd fra Lindesberg trener hesten som både er eid og oppdrettet i hennes familie.

En annen gjenganger i klassiske finaler for kaldblodshester er Jan Roar Mjølnerød. Finalisten denne gangen heter Mjølner Loke. Haldenseren er både oppdretter, trener og kusk. Det er Christian Mysen og Storm T. Hanestad som eier Mjølner Loke. Fra Østfold kommer også Bjørn Bork. Gøran Antonsen er kusk og trener bak hesten som eies av Thomas og Karoline Antonsen. Thomas er også oppdretter sammen med Line Fjeldvik.

Trøndelag er representert ved Arkan og Jomar Blekkan. Knut og Randi Buvarp fra Namsos eier Arkan som er oppdrettet av Kjetil Egset fra Stange på Hedemarken. Fra Hordaland og Voss kommer Sylv Odin. Eier Magnar Nornes har selv trent hesten frem til finalen, mens Anders Lundstrøm Wolden har overtatt treningsansvaret før finalen. Jostein Mellemstrand fra Nærbø på Jæren er oppdretter.

Finalefeltet komplementeres av to Opplandshester. Fra Valdres og Heidi Moens stall kommer andelshesten Pave Tore. Hesten er oppdrettet av Stall Pave v/familien Mogset fra Storås i Trøndelag. Hadeland er representert ved Brid Arne. Arne Bjerkely fra Jevnaker eier og trener, mens sambygding Svein Haugseth er oppdretter.  

Få baneprogram for Klasseløpssøndagen her. 

DNT ønsker alle deltakere lykke til i Finn Tack Norsk Trav Kriterium for kaldblodshester!