Norsk Travderby for varmblodshopper

Skrevet av Tron Gravdal,  07.09.2019
Artikkelbilde
Hillary B.R. med kusk Magnus Teien Gundersen og oppasser Kamilla Pedersen. Foto: Hesteguiden.com

34 varmblodshopper meldte seg på i kampen om de 12 finalebillettene i Hoppederby. Dette ga tre kvalifiseringsløp hvor fire fra hver gikk videre til finale.

Og med Hillary B.R. i første kvalløp var standarden satt med en gang. Som før var hun helt suveren i sitt kvalifiseringsløp, og hun kommer ut i en klasseløpsfinale som en av tidenes aller største favoritter. Hillary B.R. er en av i alt fire klasseløpsfinalister som er oppdrettet av Bjørn Rishaug. Arne Sandbæk Jr. og Erland Åslund er eiere. GV Gundersen er trener og Magnus Teien Gundersen kusker. Hillary er den ubestridte Dronninga blant GVs syv klasseløpsfinalister. I Hoppederby har stallen også med Blueridge Sun. Geir Vegard er trener og kusk. Eirik Djuve fra Sola er både eier og oppdretter. Blueridge Sun var også bunnsolid kvalvinner i sitt heat.

Den raskeste kvalvinneren kom imidlertid fra Frode Hamres stall. Rebella Matters kommer ut fra spennende innerspor i finalen. Eierne i Stall T.R.E. Rebell kommer alle fra Bergensområdet. Oppdretter Stall Rebellion er stasjonert på Jæren. Frode Hamre har også to hester i Hoppederbyfinalen. Tiffany Yellow ble tredje i sin kvalifisering. Eirik Moland og Bente Vågenes fra Orre på Jæren er både eiere og oppdrettere.

Den tredje stallen med to «lodd» i Hoppederby er Trond «Bullern» Anderssen. Både Wanda Classic og Delight Classic er oppdrettet av Stall Bergsund AS. De to hoppene er registrert med eierpseudonymene Stall Wanda og Stall Delight Classic. Som på mange andre hester hos Team Bullern/Malmin er også disse to fine hoppene andelshester.

Lastsundayinmay kommer fra Romerike. Stall Lato fra Jessheim er både eier og oppdretter. Lars Erik Aas som eier hesten sammen med sin far, Jan Erik, trente hoppa frem til på vårparten i år. Da overtok Kim Pedersen treneransvaret for Lastsundayinmay. Øystein Tjomsland har en voldsom dominans på kaldblodssiden, men han har også en mulighet i varmblodsfinalene. Thankful har vært en av de beste hoppene bak Hillary B.R. hele tiden. Rune H. Eriksen og Morten Simon Moe, begge fra Kristiansand, er eiere. Stall Sving er oppdretter.

Fra Østfold kommer Ilenna Bonanza. Per Oleg Midtfjeld trener og kjører hoppa som er oppdrettet av Svein Olav Weberg og Julie Ann Gjerstad gjennom deres Stall Jagsow. På Team Jubelbrus som eier hesten har de fått med seg en stor og glad eiergjeng, også noen som er helt nye i sporten. Noralf P. Brækken er godt vant med klassiske finaler, og kan se tilbake på triumf både i Kriteriet (Shan Rags i 1990) og Derby (Juliano Rags i 2012). Denne gangen er det Hoppederby som gjelder, og finalisten heter Panama Rags. Stall Rags er oppdretter. Kristin Brækken er eier.

Enslig amatør i finalen er Henry Rorgemoen. Catherine’s Chic er en av to klassiske finalister fra Skienkarens stall. Svein Ove Fløisvik er oppdretter. Han har hele tre finalister fra sitt oppdrett. I tillegg til Catherine’s Chic er han også deloppdretter av Kriteriefinalistene Custom Colt og Admiral Knick. Den siste finalisten er I.D. Entity. Hun eies av Rune A. Hansen & Stall Friens 006. ID Internat. Trotting & Breeding AB er oppdretter. Bo Westergaard trener. 

Få baneprogram for Klasseløpssøndagen her. 

DNT ønsker alle deltakere i Tipster Norsk Travderby for varmblodshopper lykke til!