Weums Corner

Skrevet av styreleder Knut Weum,  15.03.2019
Artikkelbilde

Da er vi igjen kommet frem til fredag og det er dags for en ny corner

Denne uken får jeg begynne med to «blundere» i forrige corner. For det første glemte jeg generalforsamlingen i Oslo og Akershus Travforbund 1. mars. Ikke nok med det, jeg glemte også å påføre fotografens navn på bildet av styret i Innlandet Travforbund. Fotograf var Arild Hansen. Jeg beklager til begge parter. For øvrig var generalforsamlingen i OAT av det rolige slaget. De har en betydelig nedgang i antall medlemmer de to siste årene. DETTE MINNER OSS NOK EN GANG OM HVOR VIKTIG DET ER I DISSE TIDER Å BRUKE RESSURSER PÅ Å REKRUTTERE NYE MEDLEMMER.

Denne uken startet med møte i styringsgruppen Nye Leangen. Det positive som har skjedd etter dette møtet er at styringsgruppen er invitert til møte med Fylkesmannen i Trøndelag. Dette er kommet på plass takket være konstruktivt arbeid av ledelsen i MNTF og styringsgruppen. Møtet er fastsatt til 29. mars.

Tirsdag 12. mars var det generalforsamling i Telemark Travforbund. Her var det godt fremmøte og en konstruktiv diskusjon rundt driftsselskap og Norsk Trav AS som skal være forretningsorganisasjonen fremover. Erik Skjervagen gikk av som styreleder og ble erstattet med Jan Kristian Øverdal. Da er det på tide å gratulere Jan Kristian med vervet og takke Erik for innsatsen så langt. Erik er en person som sikkert kommer tilbake i nye posisjoner i travet når han er ferdig med valgkampen i høst. Han er en person med stor erfaring og analytiske evner som travet virkelig trenger.

Det har også vært styremøte i Bjerke Trav Eiendom AS der arbeidet nå er inne i en positiv fase, både ovenfor Oslo Kommune og internt. Merknadene fra Oslo Kommune er under behandling og vil bli oversendt de nærmeste dagene. Oslo Travklubb har bedt om et informasjonsmøte som er berammet til 11. april kl. 1800. Her vil store deler av styret møte for å presentere hele prosjektet i full bredde.

Onsdag denne uke var det møte ang Bergen Travpark mellom Jan Gjennestad og meg etter at det har vært usikkerhet rund travparken i enkelte kretser. Vi ble enige om en skisse fremover og den kommer vi til å følge de nærmeste ukene.

Mange har sikkert også registrert oppslagene rundt Kala banen. Dette kan jeg for lite om, men setter stor pris på at styret i Karla har bedt om møte med oss. Det skal vi beramme så raskt som mulig. Jeg kommer tilbake til den saken når nevnte møte er gjennomført.

Det må også nevnes at sonderingene med skattedirektoratet går fremover om skatt/ mva. Det er ikke dermed sagt at vi lykkes men så lenge det blir ført konstruktive samtaler håper vi selvfølgelig på et godt resultat tross alt.

Denne helgen tar jeg fri fra travet og skal kose med på min gamle arena; skiflyvning i Vikersund.

Neste uke er det de faste møtene i de viktigste sakene, blant annet skal vi planlegge et større møte med stortingspolitikere som er planlagt den 27. mars. Det er også satt opp et viktig møte i Brussel der vi skal delta på drøftinger om sportens rammebetingelser med EU på topp nivå. Vi skal også ha et møte med ledelsen i ESA om samme tema, men også om skatter og avgifter i Norge.

Det blir også samtaler med Norsk Rikstoto den kommende uken om felles fremtid.

Neste helg er Momarken Travbane i fokus, der også startsignalet for det store prosjektet «Veien til V75» skal starte opp. Jeg ønsker Momarken lykke til med et svært viktig arrangement for sporten.

God helg!

Hilsen
Knut Weum
Styreleder