Med den røde fare på menyen

Skrevet av Marius Lundstein ,  21.03.2019
Artikkelbilde
Lørdag er det klart for årets første unionskamp på Momarken Travbane. Foto: Hesteguiden.com

På lørdag er det klart for årets første Unionskamp mellom Norge og Sverige på Momarken Travbane. Lionel gjør comeback etter pause.

Årets første Unionskamp avvikles førstkommende lørdag på Momarken Travbane. Sportslig sett er det duket for en spennende omgang, og med positive værprognoser ligger alt til rette for et flott travarrangement (se startlistene her). Lørdagens hovedløp er Steinlagers Æresløp og Østfoldpokalen. I førstnevnte løp finner vi vår røde fare, Lionel, som står på startstreken igjen etter en periodes pause. Lionel kom hjem igjen til Østfold i februar og skal vi tolke rapportene korrekt har Lionel sin hjemkomst satt fyr i flammene. Vi gleder oss til å se den røde hingsten i aksjon igjen!  
Østfoldpokalen er kaldblodshestens eliteløp for dagen. Roli Eld er på full fart inn i eliten, og blir klar favoritt i dette løpet. 

Verdt å nevne er det også at en svensk amatørtrener litt utenom det vanlige gjester Unionstravet. For 40 år siden entret Jan Svensson Momarkedet og sang Moviestar for mange tusen seere. Nå gjester han travbanen igjen, men denne gang som trener for sin hest Harpos Rockland, som kommer ut i V75-3. Les mer om Svensson her. 

Unionskampen frister med en gigapott på 60 millioner, og du kan spille V75 til omgangen her. 

Vi gleder oss til en herlig duell mellom Norge og Sverige, og ønsker både to- og firbente utøvere lykke til!