Løpsbulletinen for mai og juni er klar

Skrevet av Jan-Inge Ringen,  28.03.2019
Artikkelbilde
G.Jerken har vært en av vinterens store slager - den billedskjønne hingsten er en av de mer spennende elite-emnene i kaldblodssporten akkurat nå.

Løpsbulletinen for mai og juni er på vei i trykken og sendes deretter ut til abonnenter og baner. Nettversjonen kan du derimot allerede nå laste ned her på hjemmesiden.

Klikk her for å laste ned nettversjonen av løpsbulletinen for mai og juni.

Sports-og avlssjef Tron Gravdal sin lederkommentar lyder som følger i forbindelse med denne bulletinen:

Våren er her !

Storløpssesongen er i full gang. Når vi skal begynne å finne løp i denne løpsbulletinen som gjelder for mai og juni har vi alt lagt bak oss Unionstrav på Momarken, Påsketrav på Klosterskogen og Olympiatrav på Åby. 

Utover kommer storløpene i tur og orden. Den første helgen i mai er det klart for dobbeltkjøring på Forus. DNTs Hoppechampionat for begge raser står blant annet på programmet sammen med eliteløpene Gaute Gudmestads Æresløp og Kjell Håkonsens Minneløp. Bjerke er V75-arrangør den andre helgen i mai, og her avvikles divisjonsfinaler for hester som har sanket poeng gjennom vinteren. Jarlsberg er vertskap den tredje helgen i mai, og blant flere storløp rager Hans Petter Tholfsens Minneløp høyest. Den siste helgen i mai er som vanlig blikkene rettet mot Solvalla. Elitloppshelgen er et mål for svært mange norske travfans, og forhåpentligvis vil det også være mange norske hester med vinnersjanse på startstreken denne helgen. 

Bergen står som arrangør av junis første V75-runde. Også denne omgangen har flere tradisjonsrike løp på programmet. Deretter kommer et av årets store høydepunkt da det er klart for Oslo Grand Prix-helg på Bjerke den andre helgen i juni. Forus har to V75-arrangement i denne løpsbulletinen da de også er arrangør i midten av juni med Stavangerløpet som trekkplasteret. Leangens tradisjonsrike midtsommertrav går som vanlig av stabelen i helgen som ligger nærmest St.Hansaften, mens den siste V75-omgangen i juni går på Momarken.

I forbindelse med Elitloppshelgen dras også VM for travkusker i gang. Det er med andre ord våre svenske venner som står som arrangør denne gangen. Eirik Høitomt er vår representant etter at han sikret seg bronsemedalje i fjorårets EM og med det kvalifiserte seg til årets  VM. Mesterskapets første løp kjøres fredag og lørdag på Solvalla under Elitloppshelgen. På mandagen fortsetter mesterskapet i Lindesberg, og mesterskapet besøker siden banene Eskilstuna, Rättvik og Gävle utover i uken.

Flere kuskemesterskap arrangeres også i løpet av mai og juni. Først ute er NM for amatører som arrangeres i Harstad 4. mai. Damene har sitt NM på Jarlsberg 31. mai og 2. juni. Mens proffene som vanlig møtes til dyst på Leangen i forbindelse med midtsommertravet på Leangen. Den siste helgen i juni skal også EM for de stallansatte arrangeres på Mallorca. Per Vetle Kals skal i år representere de norske fargene. Regelverket i EM for stallansatte er slik at deltagerne ikke skal være over 25 år, samt ikke ha vunnet mer enn 100 løp i karrieren.

Tradisjonen tro står Magnor på programmet med sin løpsdag 1. mai, slike arrangementer er viktig for mangfoldet i norsk travsport.  Dette er årets første stevne blant baner som ikke avvikler totalisatorkjøringer på permanent basis. Kr. Himmelfartsdag, torsdag 30. mai, går årets løpsdag på Haugaland av stabelen. Bodø har noen flere løpsdager med sine fire. Deres første løpsdag for året arrangeres lørdag 1. juni. Den andre kommer 23. juni. 

1.mai er også tidspunkt for oppstart av mønstringsløp. Det er fortsatt muligheter til å velge mønstringsløp eller premiesjanse. Du kan lese mer om det nye regelverket på side 47. Husk at om du ønsker å melde til premiesjansen er fristen for påmelding 1. mai. 

Våren er over oss, og snart kommer sommeren med sine lange lyse kvelder. Det er litt enklere å drive med hest når dagene blir lengre, og for travelskere er det som dere ser mye moro i vente.