V75-finaler lørdag

Skrevet av Tron Gravdal,  10.05.2019
Artikkelbilde
Dette teamet jakter ny finaleseier. Brenne Blissi blir omgangens største favoritt, og runder 2 millioner innkjørt om hun er topp 3. Foto: Hesteguiden.com

Lørdag kjøres det V75-finaler i meeting 1 på Bjerke. Det betyr topp sport i helgens V75-runde.

Først ut er hoppene i kaldblodets Hoppecup. Brenne Blissi har fulgt opp sine sterke unghestprestasjoner, og slutter ikke å imponere oss. Skulle hun ende på trippelen denne gangen vil hun runde to millioner innkjørt. De aller fleste tror at hun klarer det. Brenne Blissi blir trolig V75-rundens aller største favoritt. Det har vært syv kvalifiseringer i meeting 1. Brenne Blissi har vunnet tre av løpene, Lykkje May to ganger, mens Stensvik Marikken og Tangen Elvira har vunnet ett hver.

I V75-2 er det varmblodshestene i Grunndivisjonen som skal gjøre opp. Syv kvalifiseringsløp er kjørt, med syv forskjellige vinnere. Fem av dem starter i finalen; Hendrix B.R., Sparkling Credit, Senet Island, Muito Obrigada og Gianluca B.R. Hesten som dog trolig blir løpets favoritt kommer fra Trøndelag. Bjørn Garberg er trener og kusk for Electron som kommer med topp form, og har trukket et bra spor.

Finalen i Hoppedivisjonen – Travavl.no er neste ut. Også her har det vært syv kvalifiseringsløp med syv forskjellige vinnere. Seks av dem står på startstreken i finalen; Glennis Attack, Princess Corner, Katie Mae, Revenge, Prapai R. og Rebella Matters. Eksperter og spillere tror at dette blir en kamp mellom med Stein Ivar Kløvens Katie Mae og Bergenseide Rebella Matters.

Bronsedivisjonen har også hatt syv kvalifiseringer med syv ulike vinnere. Samtlige stiller på startstreken lørdag. I Bronsedivisjonsfinalen var det faktisk såpass kamp om plassene at ingen reserver kom med – samtlige av de tolv øverst på poengstatstikken meldte til finalen. Spillerne tror mest på en tidligere finalevinner i Grunndivisjonen. Trønderen Master De Pan – er ikke blant de syv som har vunnet sin kvalifisering, men er allikevel mest betrodd. Mye tillit får også Rogalendingen Oustanding O. Ellers er det Sørlandet og Leangen som dominerer løpet. De to regionene har tre finalister hver.

Grunncupens finale er neste ut. Hele 10 kvalifiseringer er kjørt, med 10 ulike vinnere. Seks av dem stiller på startstreken. Den som har skaffet seg flest poeng i kvalifiseringsløpene, og vunnet en kvalifisering er Moe Tyr. Han blir også løpets klare favoritt. Andre kvalifiseringsvinnere som stiller på startstreken i finalen er; Mo Harjar, Ros Son, Mjølner Marius, Faks Blæsen og Miramill.

Sølvdivisjonsfinalen har flere kommende elitehester på startstreken. Syv kvalifiseringsløp har gitt fem forskjellige vinnere. Kick Off Classic og Madelen L.T.C. har vunnet to kvalifiseringsløp hver. De tre andre kvalvinnerne er; Umaticaya, N.Y. Coeur De Soleil og Peder Mykla. Falcon Dragon har ikke vunnet kvalifiseringsløp, men tatt hele tre annenplasser. Spillerne mener løpet er åpent, men de tror mest på hoppeduoen Umaticaya og Madelen L.T.C., sammen med Tip Esterel som imponerte stort sist helg.

Den kvalitetsfylte ettermiddagen avrundes med finale i Kaldblodscupen. Syv kvalifiseringsrunder har gitt like mange vinnere. Fem av kvalifiseringsvinnerne stiller på startstreken lørdag; Valle Storm, Magnums Othello, Stensvik Martin, Wellek og Emil Mollyn. Spillerne tror at det blir ett oppgjør mellom de to sistnevnte. Fem av finalistene kommer for øvrig fra Biriregionen.

Syv flotte finaler skal kjøres lørdag. God travsport nytes best på arenaen!