Ny seier til Høitomt

Skrevet av Tron Gravdal,  28.05.2019
Artikkelbilde
Eirik Høitomt tok nok en seier i årets VM for travkusker

Eirik Høitomt hadde en tung dag da VM-sirkuset hadde kommet til Sundbyholm Travbana i Eskilstuna. I alle fall helt frem til kveldens siste VM-løp. Da slo han til !

Kvelden ble innledet bak Enjoy’s Wifi som slo i passgang og galopperte før bilen slapp feltet. Opphentingen til sjettepremie var meget bra. I det andre VM-løpet satt Eirik opp bak Racine P. Hill. Hoppa som var litt snakkhest på forhånd fungerte dessverre svært dårlig for dagen, og endte sist av de som kom til mål.

Galopperte bort seieren?

I det tredje VM-løpet satt Eirik opp bak lite betrodde Miss Lovelace. Han satset innvendig, og på den siste langsiden løste deg seg. Femte innvendig ble til tredje innvendig, og vips ut i annetspor i den siste svingen. Ut mot oppløpet var det fritt frem. Travet fløt dog ikke, og hesten slengte seg dessverre over i galopp. Muligens var det seieren som røk? Det får vi aldri svar på. Nå ble det isteden disk, og ett trøstepoeng. Det neste oppsittet, Miss Melinda, hang med til oppløpet, men måtte seg slått av mange til slutt. Hun endte nest sist.

Gjorde som i går

I kveldens siste løp satt Eirik Høitomt opp bak favoritten My Dream Art. Han kom seg ned i tredje utvendig i den første svingen, men da tempoet ble dempet voldsomt i teten valgte Eirik å sette fart på sin hest. Det viste seg å være et helt riktig trekk. Ekvipasjen overtok teten før den andre svingen. New Zealands representant Matthew Williamson utfordret på oppløpet, men Høitomts hest svarte sikkert opp. Dermed avrundet Eirik med seier i det siste løpet. Akkurat som i går.

Doug McNair ble «Driver of the day” i går, og gjentok like godt den bedriften i kveld. Akkurat som i går vant han to løp. I kveld sikret han seg en annenplass i tillegg. Dermed har Canadenseren overtatt ledelsen i mesterskapet. Nærmest følger svenske Ulf Ohlsson og Nederlandske Rick Ebbinge. De vant også hvert sitt løp i kveld.

Stillingen etter at 14 av 24 løp er kjørt:

Plassering Navn  Nasjonalitet Poeng
1 Doug McNair Canada 123,5
2 Ulf Ohlsson Sverige 118,5
3 Rick Ebbinge Nederland 115,5
4 Mika Forss Finland 110
5 Matthew Williamson New Zealand 107,5
6 Eirik Høitomt Norge 104
7 Yannick Gingras USA 103,5
8 Franck Nivard Frankrike 99
9 James Macdonald Canada 94
10 Michael Nimczyk Tyskland 92,5
11 Rodney Gatt Malta 79
12 Todd McCarthy Australia 70

I morgen fortsetter mesterskapet i Dalarna, nærmere bestemt i Rättvik.