Mønstringsløp

Skrevet av Hanne Sæbø,  01.05.2019
Artikkelbilde
www.hesteguiden.com

Fra og med i dag, 1.mai, kan toårige hester gjennomføre mønstringsløp. Det gjøres i denne sammenheng spesielt oppmerksom på noen endringer i regelverket for disse løpene.

Norskfødte hester født i 2017 kan gjennomføre mønstringsløp fra og med i dag, 1. mai, og til og med 30.november. Disse løpene har ikke fokus på prestasjon i form av plassering i mål eller best mulig tid, men er snarere ment å stimulere til at unge hester kommer i trening og får en viss rutine i løpssammenheng. Av hensyn til at alle hester skal ha best mulig forutsetninger for å gjennomføre sine mønstringsløp innenfor tidsrammen og samtidig få en god opplevelse av deltakelsen, er det viktig å få til en avvikling av mønstringsløpene i tråd med forutsetningene.

Alle hester som gjennomfører sine mønstringsløp innenfor fastsatt tidsramme for sin rase og periode, og uten å være rapportert eller diskvalifisert, får utbetalt en godtgjørelse på kr. 8.000,- pr. godkjente løp. Hver hest kan gjennomføre maksimalt tre løp, og der tilskudd utbetales for to løp.
Hester som gjennomfører mønstringsløpet på en raskere tid enn tidsintervallets nedre grense vil ikke få registrert tid på resultatlisten.

Også hester som er påmeldt premiesjansen kan gjennomføre mønstringsløp, men da uten at det utbetales godtgjørelse for godkjente løp. Hester påmeldt premiesjansen, og som gjennomfører mønstringsløp på en raskere tid enn tidsintervallets nedre grense fratas retten til å gjennomføre flere mønstringsløp.

Kaldblodshester som er eksportert til, eller i trening i Sverige kan gjennomføre sine mønstringsløp (premielopp) på svenske baner. Mønstringsløpene må gjennomføres etter norske bestemmelser i sin helhet for at godtgjørelse skal utbetales.
Varmblodshester må gjennomføre mønstringsløp på norske baner.

Se fullstendige bestemmelser for mønstringsløp for hester født 2017 her.