Løpsbulletinen for juli og august er klar

Skrevet av Jan-Inge Ringen,  30.05.2019
Artikkelbilde

Løpsbulletinen for juli og august er nå klar. Dette er en periode av året med mange større løp, storløpshelger og flere propagandatrav på programmet. I slutten av august kommer kval til klasseløp.

Sport og avlssjef Tron Gravdal sin leder til denne bulletinen lyder som følger:

Lange lyse kvelder 

Vi er på full fart inn i sommeren. Sportens etablerte stjerner har allerede kommet ut av vinterdvale, og nye stjerner har vist litt av sin kapasitet. Våren er alltid en spennende tid for den som elsker travsport.

Dog må vi innom den litt mindre hyggelige delen først. I denne utgaven av løpsbulletinen er premiene justert litt ned. Årsaken er at premiematrisen vi forvalter i 2019 er ca. åtte millioner lavere enn i 2018. Dette fordi vi i 2018 hadde med oss deler av overskudd fra Norsk Rikstoto i 3. og 4. kvartal i 2017. Dette ble tilført premiematrisen i 2018. Siden da har det ikke vært noe overskudd som kunne tilføres premiematrisen. 

Vi har så langt det har vært mulig forsøkt å verne hverdagstravet gjennom og flytte noen premier fra V75-løp over til hverdagstravet, samt å ta en del innsparinger gjennom færre kjørte løp. Vi knep noe i vintermånedene, men etter hvert som det har kommet noe mer hest ut i banen utover våren og forsommeren er det ikke like enkelt å knipe inn nå. Dog er det ikke de store endringer som er gjort, og forhåpentligvis vil de mindre justeringer som er gjort gjøre at vi kommer oss gjennom resten av året uten å måtte kutte i premier. 

I høst er det også tatt noen lunsjtrav ut fra terminlisten. Dette gjelder i hovedsak tirsdagslunsjer som skulle vært kjørt på høsten.

Storløpssesongen er for alvor i gang. Masse moro har vi alt sett. Noe nevnt, masse glemt; Gigant Invalleys populære seier i Klosterskogen Grand Prix. Lome Brages herlige april-dobbel, Jacob Meyers Pokalløp og Moe Odins Æresløp. Gretzky B.R.s raske marsj mot OGP invitasjon – tre starter og tre sterke seire. Hillary B.R.s bunnsolide comeback og sterke oppfølging på andre siden av grensen. Henry Rorgermoens fantastiske Jarlsberglørdag i mai da Catherine’s Chevy tok seg av DNTs 4-åringsløp og Custom Colt, Hans Petter Tholfsens Minneløp. Øverdalguttas flotte vår med Voje Marens sterke comeback og Jet Voices tredjeplass i Harper Hanovers Lopp. Oppgjøret mellom Tangen Trygg og Rappstjernen i Kongepokalen og kalde stortalent som Grisle Odin G.L. og Nordli Alma. Jada - vi har sett mye som har imponert oss, og mer moro er i vente. 

På Solvalla fikk vi kanskje litt juling. Riktignok reddet nok N.Y. Coeur de Soleil og Magnus Teien Gundersen helga for en god del patriotspillere fra Norge da de gikk til topps i Lärlingseliten søndag ettermiddag. Looking Superb galopperte som pigg i siste sving i finalen. Straks står Bjerke for tur, og da håper og tror vi på revansje. Det er planlagt at både Gretzky B.R., Looking Superb og Valokaja Hindø skal stå på startstreken i hovedløpet.

Siden følger storløpene slag i slag utover sommeren. Leangen arrangerer sitt midtsommertrav, full fart er det på Jarlsberg, det skal arrangeres NM både på Sørlandet og Biri – også ponniene er på plass der for sitt NM. I den samme perioden er DNT og NR i gang med sin sommerturnè. Den skal innom de fire nevnte stevnene samt Momarken den siste helgen i juni. 

Som avslutning på bulletinen finner man kvalifiseringer til årets klassiske finaler. Det er bare å minne om å hake av i kalenderen for den første helgen i september da finalene skal gå. Klasseløpsauksjonen har fått nesten like mange innmeldinger som i fjor. Masse flotte åringer bys frem for salg, og Klasseløpshelgen kommer til å bli «magisk» - igjen!

Før den tid ønskes dere alle en riktig god travsommer!

Tron Gravdal, Sports-/avlssjef DNT

Tron.gravdal@travsport.no

Klikk her for å laste ned løpsbulletinen for juli og august.