Looking Superb i Elitloppet

Skrevet av Marius Lundstein,  23.05.2019
Artikkelbilde
Looking Superb til start i Elitloppet. Foto: Eirik Stenhaug/Equus Media

Søndag er det er det duket for stor travfest på Solvalla i Stockholm. Det tradisjonsrike Elitloppet kjøres og på startstreken i år finner vi norske Looking Superb. 

Solvalla-sirkuset starter allerede fredag. Her er det verdt å merke seg starten for World Driving Championship, der Eirik Høitomt i år representerer Norge. Les mer om det her. I tillegg kjøres Solvallas Gymnasieutmaning, et løp for unge/nye kusker. Her finner vi to norske representanter: Ida Therese Stoum og Stine Holm. Startlistene til fredagens løp finner du her. 

Lørdag fortsetter Solvalla med Internasjonal V75 omgang. Sett med norske øyne blir dagens hovedløp Harper Hanovers Lopp, V75-7. På startstreken til løpet som lokker med en førstepremie på 900 000,- svenske kroner finner vi de to norske hestene Outstanding O. og Jet Voice. Øvrige norske hester til start denne dagen er M.S. Triple J., som kommer ut i V75-5, og Down and Dirty i V4-4(løpet inngår i WDC og Eirik Høitomt kusker hesten i løpet) Du kan spille til omgangen på Rikstotos hjemmesider ved å trykke her. 

Søndag er det klart for det store Elitloppet, der førstepremien i finalen er 3 millioner svenske kroner. Løpet som er kjørt siden 1952 lokker om lag 30 000 tilskuere til Solvalla denne dagen, og karakteriseres blant de aller mest presitisjefylte travløpene å vinne. Tidligere har vi hatt to norske vinnere av Elitloppet, Rex Rodney i 1986 og Steinlager i 2005. Flere norske hester har hevdet seg seg godt - vi nevner for eksempel Yarrah Boko og Lionel, men ingen har så langt tatt seieren siden Steinlager og Per Oleg Midtfjeld stod øverst på tronen i 2005. 
I år kommer trøndelags store stolthet, Looking Superb til start. Hesten har hatt en formidabel fremgang i Frankrike denne vinteren, og tolker vi hans siste seiersløp på Vincennes rett - står det ikke på formen til hingsten som eies av Kolbjørn og Ann Kristin Selmer fra Trondheim. Looking Superb kommer til start i Elitloppets forsøk 1, og fra spor nummer 5. 

Denne søndagen går også ett av kaldlobdshestens mest presitsjefylte løp - Elitkampen - med 500 000 svenske kroner i førstepremie. De siste årene har den norske kaldblodsen tatt flere seire i dette løpet, og senest i fjor ble det norsk seier da Lome Brage travet først over målstreken. I består det norske kaldblodslaget av: Valle Mattis, Ulsrud Tea, Roli Eld, Lome Brage og Odd Herakles(norskoppdrettede Art Kjarvald deltar også i løpet) Det er sterk form på alle disse hestene, og vi satser på at det norske flagget kan heises til topps på nytt i år. 

Du får startlistene til søndag her
Løpene gjennom hele helgen kan følges på Rikstoto Direkte, i tillegg til VGTV TRAV

DNT ønsker Looking Superb og alle de andre norske deltakerne lykke til under Solvalla-helgen !